Veiling schilderijen DionV loopt nog even door

Terwijl de fietsers van de Ride for the Roses zondagmiddag onder luid gejuich de veilinghallen van FloraHolland weer binnen kwamen rijden na hun tocht van 100, 50 of 25 kilometer, was DionV op het podium bezig met het maken van een kleurrijk vierluik. De creatieve live action painter stopt alle emoties die voortkomen uit de onderdrukking van nu in zijn kunst en speciaal voor de Ride for the Roses maakte hij ter plekke vier schilderijen.

Bezichtiging in gemeentehuis
Ride-ambassadeur Frits Barend en Dirk Box, die als presentator van Radio Aalsmeer voor eventjes achter de microfoon vandaan gehaald werd, mochten de vier delen veilen. Iedereen kon bieden voor minimaal € 400,- per deel. De aanwezige fietsers waren enthousiast over het werk van de jonge kunstenaar, al werd er niet fanatiek geboden.

Reden om de veiling nog een tijdje via de website door te laten lopen. Om iedereen de werken van DionV van dichtbij te kunnen laten zien, hangen zijn Ride for the Roses-kunstwerken binnenkort in het gemeentehuis van Aalsmeer. Ieder deel moet minimaal € 400,- opbrengen, waarna de opbrengst naar de Ride for the Roses en dus KWF Kankerbestrijding gaat.

5000 euro voor schilderij Clemens Briels
Afgelopen weekend werd de Kunstbeurs bij Galerie Sous-Terre gehouden, waarbij ook een veiling voor de Ride for the Roses liep. Galeriehouder Nol de Groot had geregeld dat kunstenaar Clemens Briels het kleurrijke schilderij ‘Sandakan Memories’ beschikbaar stelde. Er kwamen verschillende biedingen, maar uiteindelijk ging het kunstwerk voor € 5000 weg naar Marco van Zijverden die met de Dutch Flower Foundation het hoogste bod had. 

Foto's: De schilderijen van DionV werden geveild door Frits Barend en Dirk Box (foto Arjen Vos). Burgemeester Jeroen Nobel trad op als veilingmeester voor het kunstwerk van Clemens Briels (links op de foto, foto Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel