Veiling brengt ook gezelligheid en plezier op

(Artikel bevat filmpje) Behalve dat het afgelopen zaterdag een financieel succes was, deed de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart ook op het gebied van plezier en vrolijkheid een duit in het zakje van de Kudelstaartse gemeenschap. Niet in de laatste plaats dankzij de humoristische veilingmeesters Ubink en Venema. Maar ook omdat het er gewoon heel gemoedelijk aan toeging.
 
Het was van tevoren al duidelijk dat het een latertje zou worden. Met maar liefst 329 kavels was de Kudelstaartse veillijst flink gevuld. Dat gold ook voor het Dorpshuis waar de hele avond een flinke mensenmenigte aanwezig was. Halverwege de avond moesten de stoelen nog dichter bij het podium geschoven worden om iedereen een plekje te geven. Om 2 uur ’s nachts hamerden veiligmeesters Gert Ubink en Dick Venema de laatste kavel af. De teller kwam daarmee op 22.074 euro, de op één na hoogste opbrengst in de 15-jarige geschiedenis van de veiling.
 
Sinterklaas
De avond begon al goed. Binnen het uur was een bedrag van 3.000 euro binnen. Met de opbrengst van kavel 53 (een huisbezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet voor 110 euro) werd de grens van een kwart miljoen euro opbrengst in vijftien jaar overschreden. De biedster Ilona Venema werd door veilingvoorzitter Arie de Vos extra in de bloemen gezet.
 
Toppers
Topper van de veiling was een kavel van een half uur optreden door Kudelstaarts BN'er Rick van der Kroon. De zanger presenteerde als Dutch Diamond tijdens de avond zijn nieuwe cd ‘Hello again’. De koper van het optreden betaalde daar 700 euro voor, maar kreeg van Rick ook nog het gesigneerde eerste exemplaar van de nieuwe cd.
 
AZ
Een VIP-arrangement voor zes personen bij een voetbalwedstrijd van AZ werd beschikbaar gesteld door Kudelstaarter Ton van der Veldt van AZ’s hoofdsponsor AFAS. Dat leverde 600 euro op.
 
Vakantiehuizen deden het ook goed: een week Texel voor 440 euro en een midweek of weekend in de voorjaarsvakantie werd voor 400 euro afgehamerd.
 
VZOD
Een verrassing was de binnenkomst van het complete team van VZOD Korfbal 1, dat ’s middags al kampioen in de derde klasse was geworden en dus promoveert naar de tweede klasse. Zij boden twee VIP-plaatsen aan, aan de rand van het veld tijdens de eerstkomende wedstrijd. Dat leverde zomaar weer 190 euro op.
 
Hogere opbrengst
De opbrengst van 22.074 euro is de hoogste sinds het openingsjaar 2000. De laatste jaren schommelt de gemiddelde prijs per kavel op zo’n 67 euro. Penningmeester Hans Splinter wijst erop dat dit gemiddelden zijn en dat er natuurlijk ook leuke koopjes te halen vallen. Kerstverlichting compleet met een plantenbak ging voor 12 euro mee naar huis.
 
Het bestuur van Kudelstaart voor Kudelstaart buigt zich deze week over de aanvragen van 20 Kudelstaartse clubs die hebben aangegeven voor extra uitgaven te staan.
 
Foto: bezoekers van de veiling beleefden veel plezier aan het bieden. Foto's + film Arjen Vos (zie ook de gallery)
 

Veiling Kudelstaart from AalsmeerVandaag on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel