Veel variatie bij Kom in de Kas

Zoals nu al vele jaren gebruikelijk zetten kwekers in heel het land in het eerste weekend van april hun kassen weer open voor het publiek. Ook in Kudelstaart was het zaterdag en zondag wederom een bloemen-en plantenfeest en konden bezoekers bij zes bedrijven terecht voor kijken, hun licht opsteken, bewonderen en….kopen. Van die laatste mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt.

Vooral de Cymbidium bij Scholten Orchideeën, de Phalaenopsis bij Greenbalanz en de cactussen en vetplanten bij Ubink werden grif gekocht. In het laatste bedrijf kon men ook terecht voor koffie met appeltaart,  een broodje warme worst of gratis poffertjes voor de kinderen.

Goed idee
Opvallend was het aantal bezoekers van buiten Aalsmeer dat meer dan in andere jaren naar Kudelstaart was gekomen. De Aalsmeerders die de kassen bezochten kwamen doorgaans per fiets en dat was een goed idee, want parkeren was moeilijk op de Mijnsherenweg. Gelukkig was er een pendeldienst mogelijk vanaf het dak van FloraHolland.

Tevreden
Voorzitter Wim van Vliet van Groei&Bloei, afdeling Aalsmeer is al vele jaren een onmisbare organisator van diverse evenementen op groengebied. Onder zijn leiding presenteerde Groei&Bloei zich ook dit jaar weer met een fleurige en informatieve stand, dit keer in de kassen bij Ubink.
Van Vliet, met zijn bestuursleden al weer druk bezig voor de binnenkort te houden Geraniummarkt op het Raadhuisplein, was tevreden.
”We konden weer veel vragen van consumenten op divers gebied beantwoorden. Ook hebben we weer wat weer nieuwe leden genoteerd voor onze vereniging en dat is een goede zaak.”
 
Vertier
Naast al dat fleurigs dat Kom in de Kas te bieden had was er genoeg andersoortig vertier zoals onder andere voor de kinderen een springkussen bij Ubink, een demonstratie palingroken bij GreenBalanz en het oppotten van plantjes bij Scholten. Ook was er muzikale omlijsting; de Brulboeien en Opera Familia zorgden voor een vrolijke noot temidden van de planten en bloemen kijkende menigte.
 
Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Eén reactie

  1. Het verhaal klopt niet helemaal, het vertier plus de warme worst waren niet bij Ubink maar bij de bromelia kwekerij Bunnik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel