Veel te doen in herfstvakantie

De herfstvakantie is begonnen. Schoolgaande kinderen hebben er vast naar uitgekeken, want die eerste periode in het nieuwe schooljaar is vermoeiend voor sommigen. Een weekje uitrusten, lekker buiten spelen of leuke dingen doen in Aalsmeer. Er is volop te beleven.

Van een sport- en spelinstuif, vrijzwemmen en een bewegingsfeestje tot een pompoenenspeurtocht, videoclip maken en kunstlessen. Maar ook in het Crown Theater en Crown Cinema is van alles te doen.

Sport- en spelinstuif
Maandagochtend kunnen kinderen zich uitleven in de Proosdijhal bij de sport- en spelinstuif van ESA. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur kunnen ze klimmen, springen, voetballen, klauteren en spelen op en met de verschillende sporttoestellen en attributen. SV Omnia verzorgt clinics dans en volleybal waar iedereen aan mee kan doen.

Zwembad De Waterlelie heeft extra tijden om vrij te zwemmen tegen een speciaal tarief. Het zwembadpersoneel organiseert op de doordeweekse dagen verschillende spelletjes en wedstrijdjes in en om het water. Meer informatie en tijden zijn te vinden op de website van het zwembad. 

Beweegfeestje
Woensdag 21 oktober kunnen de kinderen weer richting Proosdijhal in Kudelstaart om te sporten, want dan organiseert Sportservice Haarlemmermeer een gratis (beweeg)feestje . De Jeugdsportpas bestaat tien jaar in Aalsmeer en dat wordt gevierd. Wethouder sport Gertjan van der Hoeven opent de feestelijke ochtend om 9.15 uur met daarna een warming up van SV Omnia.

Tot 13.30 uur kunnen kinderen meedoen aan clinics van onder andere meidenvoetbal, judo, Koreaans karate, dans en volleybal. Tussendoor krijgen de kinderen fruit en deelt JOGG-partner Zorg en Zekerheid flesjes water uit. Voor de eerste vijftig aanmeldingen is er een klein presentje. Er is beperkt plek, dus vol is vol. Aanmelden voor dit feest kan via de website van Sportservice

Kunstles DionV
Maandag 19 oktober kunnen kinderen vanaf tien jaar een leuke middag beleven met de jonge kunstenaar en live action painter DionV. Hij neemt de kinderen mee naar zijn atelier en de expositie ‘200 Greatest Paintings’ en gaat heel veel uitleggen. Hij vertelt wat kunst is, hoe hij werkt en gaat zelfs naar ruimtes in Studio's Aalsmeer waar je normaal gesproken nooit mag komen.

Mooie verhalen bij thuiskomst gegarandeerd. En misschien kunnen kinderen er zelfs hun spreekbeurt of werkstuk over doen. De middag kost € 15,- per kind en je kunt je aanmelden bij het Huiskamermuseum of bellen met 06-12922954. 

Videoclip maken The Beach
Kinderen die altijd al een videoclip wilden maken of er zelf in willen spelen kunnen vrijdag 23 oktober in The Beach terecht. Combinatiefunctionarissen van De Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Sportservice Noord-Holland organiseren weer een Combifun- activiteit voor leerlingen van groep drie t/m groep acht.  Deze keer gaan de kinderen aan een heuse videoclip “lipdub” werken.

Tijdens deze middag krijgen de kinderen les van een echte breakdancer en zullen ze leren hoe je goed overkomt op camera of tijdens een spreekbeurt in de workshop Performance. Daarnaast gaan ze aan de slag met het maken van een decor die gebruikt zal worden in de videoclip. Aan het eind van de dag worden alle onderdelen bij elkaar gevoegd en maken de leerlingen onder leiding van een professionele cameraman hun eigen lipdub, die vervolgens online komt.
Deelname kost € 6,00 bij voorinschrijving via de website van De Binding en € 8,00 aan de deur. De deuren openen om 12.30 uur, de activiteit start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Pompoenenspeurtocht
Ondernemersfonds Meer Aalsmeer organiseert op zaterdag 24 oktober een pompoenenspeurtocht door het centrum voor kinderen. De twee voorgaande jaren was hier veel belangstelling voor. De jonge speurneuzen mogen verkleed komen en kunnen leuke prijzen winnen.

In de Zijdstraat staat tussen 13.00 en 15.00 uur een speciale Halloweenkraam waar de kinderen een deelnemerskaartje kunnen ophalen. Met behulp van het plattegrondje op de kaart kunnen de pompoenen in de etalages van verschillende winkels gevonden worden.Tijdens de wandeling kan iedereen bij Slagerij Ron Steen eigengemaakte pompoenensoep proeven.

Filmpje pakken
Op vrijdagmiddag 23 oktober draait cultureel café Bacchus in de Gerberastraat een kinderfilm. Zoals bij de 'grotemensen'-films mag ook hiervan noch naam noch inhoud vermeld worden. Wie die informatie wel graag wil hebben, kan zich (gratis) abonneren op de Bacchus-nieuwsbrief (klik hier voor meer informatie).

In Crown Cinema draaien veel kinderfilms deze herfstvakantie. Wie alvast in Sinterklaassferen wil komen kan naar de film ‘Club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes’. Liefhebbers van Bassie en Adriaan kan naar hun allerlaatste film ‘Keet & Koen op zoek naar Bassie en Adriaan’. Maar er draaien nog veel meer films als ‘Shaun het schaap’, ‘De Sneeuwkoningin’, ‘Pan’ en ‘Cinderella’. 

Foto's: Kinderen kunnen zich uitleven bij de sport- en spelinstuif in de Proosdijhal. DionV geeft kunstlessen. Pompoenen zoeken in centrum (foto's archief AV)

Eén reactie

  1. Op dinsdag 20 oktober zijn er 3 voorstellingen van Robin Hood in het Crown Theater (13.30, 16.00 en 18.30 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel