Veel kralen door Kanjerdag Lionsclub Ophelia

Ieder jaar organiseert Lionsclub Aalsmeer Ophelia activiteiten voor een goed doel. Dit jaar is dat de Kanjerketting, ontwikkeld door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

Afgelopen zondag organiseerden de dames van de Lionsclub een zogenaamde Kanjerdag, in samenwerking met kinderboerderij Boerenvreugd en mede gesponsord door Aalsmeer Verhuur. Het werd een dag vol kinderactiviteiten waarvan de opbrengst van € 1900 naar de Kanjerketting ging.

Kinderactiviteiten
Om 11 uur opende de nieuwe wethouder Jop Kluis de dag. Kinderen konden een strippenkaart voor € 5 kopen waarmee ze 5 activiteiten konden doen. Ze konden zich uitleven op het springkussen, een (houten) koe melken, grabbelen, zich laten schminken, een beker versieren en laten vullen met popcorn of genieten van een suikerspin. Vaak kregen de kinderen er geen genoeg van waardoor hun ouders ze extra lieten spelen tegen een kleine vergoeding. De totale opbrengst was voor het goede doel tenslotte.

Er was ook een loterij waarbij vele prijzen te winnen waren en er werden onder andere stroopwafels en honing verkocht.

Beloningssysteem
De Kanjerketting is opgezet als beloningssyteem voor kinderen met kanker. Voor iedere chemokuur, bestraling, prikronde, scan, een goede of slechte dag, misselijkheid, operatie, verblijf op de intensive care en meer krijgen de kinderen een gekleurde kraal. Op deze manier krijgen deze vervelende dingen die bij hun ziekte horen een plekje. En ze kunnen erover praten.

Tijdens de kanjerdag op de kinderboerderij waren er ook ouders met zieke kinderen. Ze bemensten ook een informatiestandje om de bezoekers te informeren over de ketting en alles eromheen. Zo vertelde een moeder van een overleden kindje dat de ketting bij hen aan de muur hangt omdat de ketting een verhaal vertelt.

Proefvaren
Een andere activiteit van Lionsclub Aalsmeer Ophelia is de culinaire vaartocht ‘Proefvaren’. Het wordt voor de derde keer georganiseerd en ook hiervan gaat de opbrengst naar de Kanjerketting. Het proefvaren vindt zaterdag 28 juni plaats vanaf 13.00 uur. Aan de tocht, tijdens de Westeinder Water Week, kunnen open boten meedoen die op diverse punten aan gaan leggen voor culinaire hapjes.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Lionsclub Aalsmeer Ophelia.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin