Veel belangstelling voor scholenmarkt

Je voorzichtig oriënteren op het vervolg van je schoolcarrière. Dat deden de groep 7 en 8 leerlingen tijdens de scholenmarkt gisteravond op het Wellantcollege De Groenstrook.

In groten getale waren ze, veelal vergezeld door hun ouders, naar de scholenmarkt gekomen om kennis te maken met verschillende voortgezetonderwijsscholen en informatie in te winnen.

Voorlopig schooladvies
De achtstegroepers hebben hun voorlopig schooladvies al gekregen van hun leerkrachten en konden dus redelijk gericht de standjes bezoeken om informatie in te winnen. En de keuze was groot, want in en rond Aalsmeer zijn veel scholen voor voorgezet onderwijs. Praktijkschool, vmbo, mavo, havo, vwo en vwo+, veel richtingen die kinderen kunnen gaan volgen.

Coördinatoren van het Wellantcollege Westplas mavo, Wellantcollege De Groenstrook, Amstelveen College, Hermann Wesselink College, Panta Rhei, Kaj Munk College, Hoofdvaartcollege, Alkwin Kollege, Thamen en de Praktijkschool Uithoorn vertelden van alles over de scholen, de aanmeldprocedures, de open dagen, de lesjesmiddagen en meer.

Maar ook leerlingen deelden informatie uit, beantwoordden vragen en vertelden veelal enthousiast over hun school. Gewapend met een pakketje folders keerden de basisschoolleerlingen huiswaarts om zich te gaan verdiepen in alle mogelijkheden. De open dagen vinden de komende weken al plaats en worden kenbaar gemaakt op alle basisscholen.

Foto's: Leerlingen van 'Thamen' helpen om hun school te promoten, onder: ouders en kinderen luisteren belangstelliend naar de uitleg tijdens de scholenmarkt. Foto's Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel