Veel belangstelling voor Open Dag Groenstrook

Ruim 950 belangstellenden namen vorige week woensdag een kijkje op de Open Dag bij Wellantcollege de Groenstrook. Basisschoolleerlingen die overwegen om het vmbo-onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo) te volgen aan de Jac. P. Thijsselaan werden met hun ouders of begeleiders welkom geheten met koffie, thee of limonade.

Gewapend met informatiemap werden ze in groepjes door de school rondgeleid door leerlingen, schoolambassadeurs en docenten. Maar eerst was het tijd voor een algemene presentatie over de school, die speciaal voor deze gelegenheid was aangekleed met bloemstukken en versierde bomen bij de entree.

Techniek, dierenverzorging en koken
De rondleiding ging onder andere langs een optreden van leerlingen en de themaklassen: de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas. Daar konden de geïnteresseerden genieten van pizza’s, koekjes en cake, gemaakt door de leerlingen. Om leerlingen kennis te laten maken met de Tec-klas, was de ‘Techniek Expierence-vrachtwagen’ aanwezig om verschillende facetten van techniek te laten zien.

Bij de afdeling dierverzorging konden de kinderen een heuse slang vasthouden en bij NaSk een negerzoen vacuüm zuigen, toverolie-badschuim maken, een koperen munt verzilveren en metaalpoeder verbranden. Op verschillende plekken in de school stonden vierdejaars leerlingen bloemstukken te maken, als onderdeel van hun eindexamen.

Op de foto
Ook werden alle kinderen uit groep acht en zeven door 101Fotos op de foto gezet met een hond, kat, cavia, konijn, kip of een slang en kregen ze een vleesetend plantje en hyacinten of narcissen mee naar huis.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Open Dag, waarbij de sfeer en de inzet van alle leerlingen en docenten uitstekend was.

Achtste groepers die zich volgend jaar wel zien lopen in de gangen van de Groenstrook kunnen zich nu al inschrijven. Meer informatie over de school is te vinden op de website.

Foto's: Leerlingen Sarah (links) en Megan vermaakten de aanwezigen met een optreden. Er werd veel geproefd in het kooklokaal en natuurlijk waren de paarden erg in trek. (foto's Wellantcollege de Groenstrook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin