Varen en eten levert € 10.000 op voor Kanjerketting

Dit jaar organiseerden de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia voor de derde keer de culinaire vaartocht ‘proefvaren’. Al snel hadden zich 57 boten ingeschreven voor een rondje varen langs zes plekken waar gegeten en gedronken kon worden aande Westeinderplassen.

Naast gezelligheid en genieten van lekkere dingen, stond de vaartocht ook in het teken van het goede doel: de Kanjerketting. Een initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Het mooie bedrag van € 10.000 werd opgehaald met dit evenement.

Van Starteiland naar Zotte Wilg
Op het Starteiland kwamen de 380 deelnemers samen voor een glaasje proseco en een gerechtje van Brasserie Oevers. Daarna vertrokken de open boten naar de verschillende plekken langs de vaarroute.

Zo kon er op verschillende eilanden genoten worden van culinaire hapjes verzorgd door Welkom Thuis, De Jonge Heertjes en Oh! in samenwerking met Bawykow. Op het terras van het clubhuis van Watersportvereniging Nieuwe Meer was het goed vertoeven met een lekker gerechtje.

De afsluiting met een dessert vond plaats bij de Zotte Wilg, waar iedereen weer samen kwam.

Deelname bracht veel geld bijeen voor een goed doel, maar de deelnemers konden zelf ook wat winnen. De Aalsmeerse middenstand had prijzen beschikbaar gesteld die gewonnen konden worden met de krasloten.

Goede doelen
Lionsclub Aalsmeer Ophelia heeft ieder jaar een ander goed doel dat gesteund wordt. Dit jaar is het de Kanjerketting. Eerder dit jaar werd er een kanjerdag georganiseerd bij Kinderboerderij Boerenvreugd. De opbrengst van deze dag was € 1.900,-.

In 2015 gaan de dames zich inzetten voor twee goede doelen: Kinderboerderij Boerenvreugd en Free a Girl. In de kerstperiode zal er onder andere een kerstmarkt georganiseerd worden op de kinderboerderij.

Lees hier het verhaal over de Kanjerdag.

Foto's Lionsclub Aalsmeer Ophelia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin