Vanaf nu te koop: AalsmeerVandaag-kalender 2015

“Mijn favoriete foto? Juli. De visser op de loswal in Kudelstaart. Die foto ademt het ultieme zomergevoel uit. Een zwoele avond, met de auto aan de kade, radio aan, hengeltje uitwerpen…” Dat zegt Arjen Vos, de fotograaf van de AalsmeerVandaag-kalender 2015. De nieuwe kalender is vanaf vandaag te koop.

Vorig jaar bracht AalsmeerVandaag voor het eerst een eigen kalender uit. Ook daarmee wilde de nieuwswebsite Aalsmeer en Kudelstaart centraal stellen, maar dan anders. Met exclusief de focus gericht op het mooie beeld: shots van plekken, evenementen en gebeurtenissen die typerend zijn voor Aalsmeer en Kudelstaart en zo gefotografeerd dat ze een meerwaarde krijgen. De beelden riepen bij de meeste plaatsgenoten een gevoel van herkenning op. En dat zullen ze ook bij de nieuwe kalender doen.
 
Véél mensen
Ook ditmaal zijn er veel bekenden op de foto's te zien. 'Hé, wie is dat? Kijk nou, hij daar! Wat leuk, die ken ik! Tjee, dat zijn mijn bloedjes!' Mensen kijken is vaak een aangename bezigheid. “Alle foto’s bevatten mensen, op één na,” licht Vos toe.
 
“Dat is april. Het is een opvallende keuze. Het Boomkwekerskerkhof, dat die maand te zien is, is voor mij als fotograaf een van de mooiste plekjes van het dorp. En de opkomende lentebloemen in contrast met de verweerde grafstenen – prachtig. Voor mij een teken dat het leven altijd doorgaat.”

Jaarlijks
Bij het samenstellen van de eerste kalender was meteen duidelijk: dat wordt een jaarlijkse uitgave. “Want Aalsmeer levert altijd inspiratie voor mooie beelden. Elk seizoen opnieuw,” meldt Vos. Hij heeft ze overal gemaakt, van Kudelstaart tot het oude dorp en van Oost tot Zuid en Hornmeer.
 
De meeste foto's zijn recent, van het afgelopen jaar. Dat geldt alleen niet voor de winterfoto's, die enkele jaren terug gemaakt zijn. “Ik hoop op een echte winter dit jaar! Dan kan ik tenminste mooie plaatjes schieten voor de kalender van 2016,” verheugt Vos zich bij voorbaat op stevige kou en sneeuw.
 
Juiste moment
Arjen Vos, redacteur van AalsmeerVandaag, heeft de beelden zorgvuldig uitgekozen. Wat is zijn geheim? “De details in de foto’s maken het verschil. Het juiste moment is bepalend of het een voltreffer is of net niet.”
 
Ook is een foto vaak, zoals Vos het noemt, een kijk- en zoekplaatje. “Zoals bij een Anton Pieck-prent. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vrouw die de kerstboom optuigt, de hond in het raamwerk van de brug, een opvliegende reiger. Overal is wel iets verrassends te vinden.”
 
De kalender is extra aantrekkelijk doordat er, net als dit jaar, data van diverse populaire Aalsmeerse evenementen op vermeld staan. Daardoor doet hij tevens dienst als actuele agenda.

Drie verkooppunten
De AalsmeerVandaag-kalender 2015 kost 9,95 en is in drie winkels te koop. Dat zijn Boekhuis Aalsmeer in de Zijdstraat, de Read Shop in de Ophelialaan en Gall & Gall in winkelcentrum Kudelstaart. Naar een verkooppunt in Aalsmeer-Oost wordt nog gezocht.
 
Relatiegeschenk
Voor bedrijven en instellingen kan de kalender extra interessant zijn. Ze kunnen hem gebruiken als relatiegeschenk voor klanten of kerstpresentje voor de medewerkers. Bij grotere afname kunnen ze de kalender tegen gereduceerd tarief kopen.

Vermeldenswaard is dat de kalender een geheel Aalsmeers product is, en niet alleen de fotografie. Voor de lay-out tekent vormgever Femke Lania en het drukwerk komt van Cocu. De algehele productie is in handen van Arjen Vos, Ilse Zethof en Han Carpay, de makers van AalsmeerVandaag.

Bedrijven die interesse hebben in de kalender of er meer over willen weten, kunnen contact opnemen met Arjen Vos (mail, 06 55706261)

 
Foto's van boven naar beneden: 'Juli' de favoriet van de fotograaf; de eerste kalender is verkocht aan Laurens van Kessel tijdens de Open Coffee-bijeenkomst afgelopen vrijdag; Vincent van Lammeren van Gall&Gall en Constantijn Hoffscholte van het Boekhuis helpen graag mee aan de verkoop van de kalender. Foto's Arjen Vos (AV)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin