Urenlange stremming Aalsmeerderbrug

De Aalsmeerderbrug kampte wel vaker met problemen (Foto archief AV)

Donderdagmiddag heeft er een langdurige storing plaatsgevonden van de Aalsmeerderbrug. Van 14.30 uur tot in de vroege avond kon de brug niet meer omhoog. De rijbaan vanuit Hoofddorp werd afgesloten zodat medewerkers van de provincie het wegdek van de brug konden natspuiten. De andere rijbaan werd opengehouden om het verkeer vanaf beide kanten te laten doorstromen.

Het betekende vooral rond het spitsuur filevorming van verkeer vanuit Hoofddorp en Aalsmeer. Op het water werd de rij (zeil)boten die moesten wachten tot de brug weer open kon steeds langer. Veel schippers maakten de trossen vast langs de kant, anderen gooiden het anker uit. Ook een vrachtschip moest noodgedwongen wachten. Lagere boten konden de ondergang gewoon passeren.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de Aalsmeerderbrug vast komt te zitten bij hoge temperaturen. Door de hitte zet het wegdek uit waardoor de brug niet meer omhoog kan. Pas na uren koeling van het wegdek is de storing meestal verholpen, zoals ook gisteren het geval was.

Waarom de provincie donderdag niet beter anticipeerde door bij de hoge temperaturen in een vroeger stadium te beginnen met koelen van het wegdek blijft nog onbeantwoord. De  woordvoerder van de provincie was gisteren laat in de middag niet bereikbaar. Met vandaag een aanzienlijke hogere temperatuur dan gisteren, wordt hopelijk vroeg aangevangen met de koelwerkzaamheden.

Tekst Klaas Leegwater, foto Laurens Niezen Fotografie

2 reacties

  1. Er zijn zoveel problemen met Provinciale bruggen. Het lijkt mij beter dat alle Provinciale bruggen in beheer worden overgedragen aan de gemeentes.

  2. Dat er te laat gekoeld werd is op zich al vervelend genoeg. Ik wilde gisterenmiddag Aalsmeer-uit en zag dat de verkeerslichten op rood bleven en dat bij Aalsmeer-in de slagbomen gesloten bleven, met een flinke file tot gevolg. Bestuurders Aalsmeer-uit toeterden en toeterden, net zolang tot er bestuurders door rood gingen rijden.
    Toen ik ruim een uur later weer terugreed waren alle slagbomen open, maar heerste er nog steeds chaos, omdat de brug-open-signalering nog steeds aanstond en de verkeerslichten dus op rood. Helaas wilden de bestuurders vooraan niet door rood rijden, dus hup, weer een ellenlange rij tot gevolg.
    Misschien is het een idee om een volgende keer behalve monteurs ook verkeersregelaars op te roepen? Er is al smog genoeg op zo’n hete dag zonder wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel