Uiterweg soms hindernisbaan

Het is al jarenlang aanmodderen aan de Uiterweg als het gaat om het verkeer. Niet alleen als het gaat om de doorstroom, maar ook wat betreft de veiligheid. Bij de bouw van huizen parkeren leveranciers en werklieden hun voertuigen op de weg. Tot ergernis van het overige verkeer en omwonenden. 

Het aanleggen van nieuwe leidingen en voetpaden is al jaren aan de gang. Buurtbewoners weten bijna niet beter meer. Al die tijd moet het verkeer zich via een woud van borden en bewegwijzering een weg banen van en naar het dorp. En tussendoor fietsen ook kinderen van en naar school door deze vaak onoverzichtelijke situaties.

Ongerust
Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de Uiterweg al jaren een crime. Het is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. Het vooruitzicht van een periode met groot onderhoud aan de bruggen op de Buurt maakt veel bewoners nu al ongerust. De Uiterweg zit midden in een transformatieproces en het letterlijke ‘end’ daarvan is nog lang niet in zicht. Ook de bouw van nieuwe huizen en de overlast die daarmee gepaard gaat, gaat voorlopig nog wel even door. 

Bloemetje
Het is allang niet meer alleen de overheid, maar ook de particulier die verkeer belemmert. Het is niet voor niets dat Buurtbewoners een paar jaar terug, nadat er een villa was afgebouwd, als een vorm van excuses voor de overlast een bloemetje in de bus kregen.

Ook nu is er weer iets dergelijks gaande. Bij de bouw van een villa aan de poelkant aan het begin van de Uiterweg worden bouwauto’s al maandenlang aan beide kanten van de weg geparkeerd. Hierdoor wordt het een soort slalom om de obstakels te passeren.

Nieuw parkeerbeleid
De politie gaf eerder deze week aan op hoogte te zijn en zegde toe een kijkje te gaan nemen. Dat moet inmiddels gebeurd zijn want afgelopen dagen leek er wel een nieuw parkeerbeleid te zijn ingevoerd. Nu stond er geen ongeorganiseerde bende auto’s, maar een georganiseerde, waarbij alle voertuigen aan de kant van het voetpad waren geplaatst. Voordeel is dat het ruimte verschaft. Voetgangers werden hierdoor echter gedwongen een stuk over de weg te lopen. Deze situatie bleek van korte duur. Vandaag stonden de auto's van bouwlieden opnieuw aan weerszijden van de weg en kon het slalommen opnieuw beginnen.

 Tekst Jan Daalman, foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel