Tweede Pramenrace als film van de maand

Door: redactie. Voor de film van de maand november, vanaf vandaag te zien op de website van Oud Aalsmeer, worden de kijkers meegenomen naar het jaar 1988. Vooral in het geheugen gebeiteld als het jaar van Oranje, maar dus ook van de tweede editie van de Pramenrace.

Aan deze race deden 50 pramen mee. In de film wordt allereerst verteld hoe men is gekomen tot het organiseren van een pramenrace waarbij de illegale peurders als drijvende kracht kunnen worden beschouwd. Vervolgens zijn er beelden van de proefvaart die vooraf ging aan de race op 17 september 1988. Startlocatie was de Watertoren, gevolgd door een spannende race met de finish op de Van Cleeffkade met gelijk daarna de prijsuitreiking op het Raadhuisplein.

De film is gemaakt door Dirk Versteeg en geschonken door Henk van Leeuwen aan Stichting Historisch Aalsmeer. Totale duur is 40 minuten.

De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 10 november is de eerste vertoning vanaf 11 uur. Een dag later, zaterdag 11 november, is de film nogmaals te zien vanaf 13 uur.

Klik hier voor de website van Oud Aalsmeer

(Foto’s: stills uit de film)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin