Tweede Kamerverkiezingen in aantocht

Verkiezingsbord in de Ophelialaan (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. Over drie weken staan de deuren van achttien stemlokalen in Aalsmeer en Kudelstaart open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Om u alvast in de stemming te brengen zijn deze week her en der borden geplaatst waarop 25 partijen prijken waarvan het vakje op 22 november rood gekleurd kan worden. Eén partij ontbreekt daarop, dat is de Politieke Partij voor Basisinkomen. Deze doet niet mee in deze kieskring waartoe de gemeente Aalsmeer behoort. De gemeente laat middels een persbericht weten hoe u zich kunt voorbereiden.

De stemlokalen zijn open van 7:30 tot 21 uur. Om te kunnen stemmen, heeft u uw stempas en uw identiteitsbewijs nodig. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar verlopen zijn. Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt, maar u mag stemmen in ieder stembureau in Aalsmeer. Alle achttien bureaus zijn toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Op het raadhuis staat een stemapparaat met audio-ondersteuning voor mensen met een visuele beperking, zodat zij zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Volmacht
Wie zelf niet kan stemmen, kan iemand volmachtigen. Bij een volmacht vult u de achterkant van uw stempas in. Dat kan tot op de dag van de verkiezingen. Deze volmacht is alleen geschikt als de persoon die namens u gaat stemmen, zelf ook in Aalsmeer stemt. Geef de gemachtigde uw stempas en (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee. Een kopie van een identiteitsbewijs kan ook via een smartphone worden getoond.

U kunt ook iemand die in een andere gemeente woont machtigen om voor u te stemmen. Vraag dan een ‘schriftelijke volmacht’ aan via het formulier ‘Verzoek om per volmacht te mogen stemmen’. Bij uw verzoek voegt u een kopie van uw identiteitsbewijs toe. Het formulier moet uiterlijk 17 november 2023 in het bezit van de gemeente zijn.

Hulp bij het stemmen
Voor mensen met een beperking zijn er verschillende websites met extra uitleg en hulp bij het stemmen. Kijk op hoewerktstemmen.nl en alzheimer-nederland.nl/stemmen. Er zijn ook verschillende stemwijzers: stemwijzer.nl, kieskompas.nl en mijnstem.nl. Kijk voor meer informatie over de verkiezingen in Aalsmeer op: aalsmeer.nl/verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin