Twee weekjes ‘rust’ door onderhoud Aalsmeerbaan

Met ingang van gisteravond is het twee weken lang rustig in de lucht boven Aalsmeer. Schiphol voert tot en met zondagavond 13 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Aalsmeerbaan. Tijdens deze werkzaamheden volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit.

De Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan of Schiphol-Oostbaan worden gedurende deze periode gebruikt als alternatief. Het baangebruik zal in de nacht niet afwijken door het onderhoud aan de Aalsmeerbaan. Overigens kan de Zwanenburgbaan wel in Zuidelijke richting gebruikt worden waardoor met name het westelijke deel van Aalsmeer alsnog hinder ondervindt.

Werkzaamheden
Tijdens het reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan vernieuwt Schiphol waar nodig het asfalt en de baanmarkeringen. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Ook worden de lampen van de Aalsmeerbaan gewassen en indien nodig vervangen.

Het asfalt van de rijbaan naar de Aalsmeerbaan wordt vervangen, net als de rijbaanverlichting en afwateringsgoten. Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. In verschillende ploegen wordt 24 uur per dag gewerkt om te zorgen dat de Aalsmeerbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Naast het regulier onderhoud aan de Aalsmeerbaan vindt er tot en met woensdag 16 oktober aanvullend onderhoud plaats aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan. De verwachting is dat deze werkzaamheden geen versterkend effect hebben op het baangebruik.

Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met  informatie- en klachtencentrum BAS. Dit kan via telefoonnummer 020-6015555 of het raadplegen van de website. BAS stuurt ook een mail met informatie over de werkzaamheden aan alle bewoners die eerder hebben laten op de hoogte te willen blijven. Onder invloed van het weer en operationele verstoringen kan de planning veranderen.

Tekstbewerking Arjen Vos, foto archief AV

(advertentie)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin