Tunnel en fietspad open

Door: redactie. Een opluchting voor fietsers en brommers: omrijden over de Lakenblekerstraat en het FloraHollandterrein hoeft niet meer. Sinds gisteren is de fietstunnel onder de Legmeerdijk bij de kruising met de Burgemeester Kasteleinweg geopend. Fietsers kunnen vanaf nu veilig het vrijwel geheel nieuwe fietspad van Aalsmeer naar Uithoorn gebruiken.
Met de afronding van de fietstunnel zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de busbaan en herinrichting van de naastgelegen weg bijna gereed. De aanleg van de tunnel heeft ruim een half jaar geduurd.
Overzichtelijk
De circa 110 meter lange fietstunnel onder de Legmeerdijk is alleen bedoeld voor brom- en fietsverkeer. Het ontwerp is zo gemaakt dat het ruim oogt, onder andere door de schuine wanden van de onderdoorgang. De extra verlichting zorgt er voor dat de tunnel overzichtelijk blijft. Op 12 april 2021 is de aannemer Dura Vermeer met de bouw gestart met het aanbrengen van de damwanden. Door de werkzaamheden in twee fases uit te voeren, kon het verkeer op de Legmeerdijk altijd langs de werkzaamheden rijden.
Opening busbaan
Met de openstelling van de fietstunnel zijn vrijwel alle werkzaamheden rondom de aanleg van de busbaan en herinrichting van de ernaast gelegen weg tussen Uithoorn en de Fokkerweg in Haarlemmermeer afgerond. Het wegverkeer kan inmiddels rijden over de nieuwe weg en rotondes. De bussen van R-net gaan na ingang van de nieuwe dienstregeling (12 december 2021) gebruik maken van de nieuwe busbaan en het nieuwe busstation bij de Zwarteweg. Een groot deel van de beplanting langs het hele nieuwe traject vindt in de komende maanden nog plaats.
Foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Super! Eindelijk een veilige overgang. Wel een kanttekening… waarom geen tunnel vanuit kudelstaart? En als men toch aan het graven is, eentje of twee onder de n231… zeker met alle nieuwbouw plannen en dus weer meer fietsers een must… er staan te veel bloemen bij de oversteekplaatsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin