Tuning geeft politiek rapportcijfers

Het zal geen verrassing zijn dat columnist opgewekt de partijen langsgaat die meedoen aan de verkiezingen in maart. Lijst Tas? “Jan Tas kan het alleen maar over zijn enige echte ergernis hebben: de overlast van Schiphol. Dat weten we nu wel.” Van HAC heeft hij evenmin een hoge pet op. “Ze laten de bezoekers van braderieën hun programma samenstellen en vragen aan anderen welk standpunt ze moeten innemen,” schrijft hij in zijn column vandaag.

De gevestigde orde dan. Op een christelijke partij heeft Tuning nog nooit gestemd. “Geloof en politiek moeten gescheiden zijn.” Toch had hij wel wat met de vroegere wethouder Jaap Overbeek. De VVD? De uitlatingen van Robert van Rijn over cultuur stemmen hem niet vrolijk. Terwijl hij, bekent hij, een oogje had op Marjanne Vleghaar.

Nooit meer
Met AB veegt hij de vloer aan. De lokale partij en haar lijsttrekker Gertjan van der Hoeven verwijt hij volksverlakkerij. “Ik ken een aantal mensen die er in 2010 ingetrapt zijn en op Van der Hoeven hebben gestemd – en die dat nooit meer zullen doen.”

En zijn oude partij, PACT? Die keerde hij twee jaar geleden, met redenen omkleed, de rug toe. “Moet ik nu toch op PACT gaan stemmen? Ik heb grote twijfels…”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin