Tuinhuis Historische Tuin nu al ingeburgerd

[Leni Paul]   Overweldigende belangstelling afgelopen vrijdagmiddag toen stichtingsbestuurslid Anton Temme van de Historische Tuin bij stralende zon het nieuwe Tuinhuis mocht openen. De vele bezoekers die op de opening waren afgekomen ontlokten Temme de optimistische woorden dat het naadloos op de Historische Tuin passende gebouw nu al een plaats had gevonden in de Aalsmeerse bevolking.

Temme (voorzitter Leo Bertoen kon niet aanwezig zijn) schetste in vogelvlucht de historie van de 33-jarige tuin. De officieel op 20 januari 1978 opgerichte stichting kreeg in de loop der jaren een steeds grotere bekendheid en kon zich, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, steeds uitbreiden.
 
Ook 80-plussers
Wethouder Jop Kluis sloot zich aan bij Temmes woorden en prees met name de inzet van velen. Vooral de vrijwilligers (Kluis: ”Zelfs 80-plussers”) kregen een flinke pluim op hun hoed.

Temme ging kort in op de aanvankelijk wat stroef lopende onderhandelingen met de gemeente en  schetste de goed verlopende financiële acties waardoor via obligaties en sponsors al snel de vereiste gelden binnenkwamen. Temme: “We hebben inmiddels een klein, financieel gezond museum waarop we trots kunnen zijn.”

Honderd vragen
Speciaal Dirk Maarssen, het vriendelijke en deskundige aanspreekpunt op de tuin, werd door Temme naar voren gehaald. “Dirk krijgt zo'n honderd vragen per dag te beantwoorden.” Lof ook voor 'uitbaatster' Nicky van Es, die in het tuinhuis het horecagedeelte zal verzorgen.

Architect Richard Pannekoek en dochter Paulien werden eveneens geprezen, evenals adviseur Linda Llanos. Zij hebben een smaakvol en in de omgeving passend tuinhuis gerealiseerd.

Vermeldenswaard is nog dat het levensecht ogend beeld van de meerval bij de ingang wonderwel past in de oer-Aalsmeerse omgeving.

Foto's: opening vrijdag het Het Tuinhuis van de Historische Tuin; (onder) Dirk Maarssen en Nicky van Es werden in het zonnetje gezet. (foto's Margot Schouten/José Elfering)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel