Tuin FAM weer spic en span

Samen aan de slag (Foto: archief AV/Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. Met het groeizame weer van de laatste weken waarin zon en regen elkaar afwisselden, viel er genoeg te snoeien op en om het Flower Art Museum. De vijftien vrijwilligers die zich vrijdag hadden aangemeld leefden zich uit met tal van tuinklussen waardoor het terrein van het museum er weer mooi verzorgd bijligt.

In plukjes of solistisch werd op het terrein de strijd aangegaan met de hier zo welig tierende natuur. De missie was duidelijk: onkruid het liefst met wortel en tak verwijderen, heggen gelijkmatig snoeien en de wilgentunnel aan de minder zichtbare achterzijde van het museum beter toegankelijk maken. Dat laatste was een mooi klusje voor de meer onverschrokken tuinier. Want om staande op een steiger de toppen van de takken aan elkaar bevestigen, vereist toch enige durf en beslist geen hoogtevrees of knikkende knieën.

Aanhangers vol takken, blad en gras werden er naar de groenverwerker in De Kwakel gereden. De opschoondag leverde zelfs nog een nieuwe vrijwilliger op voor het museum. Naast een opgeknapte tuin kan ook dat als winst worden beschouwd.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Historische Tuin)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin