Triade pakt staking anders aan

Vandaag en morgen leggen veel leraren opnieuw de werkzaamheden neer om een vuist naar Den Haag te kunnen maken. De salarissen en omstandigheden waaronder ‘juffen en meesters’ hun werk moeten doen, staan opnieuw of eigenlijk nog steeds, ter discussie.  Op IKC Triade hebben ze het deze stakingsactie anders aangepakt.

De medewerkers van IKC Triade staan gewoon voor de klas. Met dank aan Merel Mur, ouder van groep 6 heeft de school een speciale stakingstas ontworpen, met de veelzeggende tekst ‘ik wil een leerkracht voor de klas, daarom deze tas’. De receptie van Triade is vandaag en morgen omgetoverd tot verkooppunt. Deze duurzame, katoenen tassen worden verkocht aan een ieder die het belang voor aandacht aan de problemen in het onderwijs deelt. Een ludieke, positieve en passende actie die bovendien prachtig aansluit bij het schoolbrede thema ‘groen moet je doen’.

Uitstekende eerste verkoopdag
Uiteraard ontvangt ook Minister Slob een exemplaar, dat wordt morgen overhandigd, zodat het niet alleen in de winkelstraten van Aalsmeer, maar ook in het centrum van Den Haag zichtbaar is dat we ons ernstige zorgen maken. Staat u achter de lerarenactie én heeft u duurzaamheid hoog in het vaandel staan? De ‘verkoopsters’ zien u vrijdag 31 januari graag verschijnen in de tassenwinkel. De eerste verkoopdag verliep overigens uitstekend: van de 200 tassen zijn er vanmorgen alleen al 100 verkocht. Morgen hopen de leerkrachten het restant te verkopen, die zich ook voor schooltijd als verkopers inzetten. Zelfs directeur Laura van Rossen heeft vandaag zelf voor de klas gestaan, vertelde zij. De tas is verkrijgbaar voor het luttele bedrag van drie euro. De opbrengst gaat niet in het schoolpotje, maar dekt de kosten van de productie van de tassen.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman, foto’s: Jaap Maars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin