Trade Fair breekt bezoekersrecord

Woensdag, donderdag en vrijdag stonden bloemen en planten centraal op de jaarlijkse beurzen IFTF in Vijfhuizen en in de bloemenveiling op de International Trade Fair. Een korte terugblik op succesvolle tuinbouwdagen.

Op de IFTF waren het vooral veel buitenlandse bedrijven (onder meer uit Colombia, Ecuador, Ethiopië) die hun topproducten wilden tonen Ook de strijd om de Wim Hazelaar Trophee tussen nationale en internationale bloemenbinders bracht veel mensen op de been.

De ook dit jaar weer grotere Trade Fair in Aalsmeer wist veel bezoekers naar de veiling te trekken. De beurs was weer mooier en afwisselender en de 700 exposanten hadden hun uiterste best gedaan. Al op de openingsdag werd een record gebroken: 6000 bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen naar de tentoonstelling en ook de twee andere dagen had men over belangstelling niet te klagen.

Waren het op IFTF vooral de topkwaliteit rozen die overheersten, in Aalsmeer was er nauwelijks een snijbloem of potplant te noemen die we daar niet zagen.

Wonders of Amsterdam
Phalaenopsis overheersten in het orchideeën-aanbod en de kwekers van dit al niet langer exotisch te noemen product deden hun best zich te onderscheiden. Zo kan Steef van Adrichem van firma Anco uit Wateringen met zijn Vanda's nog altijd op veel enthousiasme van het publiek rekenen. Dichter bij huis had Orchids for All van de firmas Meeuwissen uit de Schinkelpolder een mooie bescheiden show waarbij de Phalaenopsis onder de naam Wonders of Amsterdam opvielen in een mooie designverpakking.

Er waren ook volop Lelies en daarin onderscheidde zich de Double Check Lily van vader en zoon Evers. Perfecte bollen, luidde de aanbeveling. We geloven de heren op hun woord, want ze wisten in ieder geval beeldschone bloemen uit die bollen te toveren.

Aardbei centraal
Dat we met name veel Aalsmeerders aantroffen bij de kleine stand van ABZ Seeds lag wel voor de hand. Hier werd namelijk het product 'aardbei' gepresenteerd en kon er worden geproefd. De aardbei, ooit een belangrijk product in Aalsmeer, stond in deze stand centraal. We moesten even denken aan de aardbeien die onze overgrootvaders teelden en die met de schuit naar Amsterdam werden vervoerd. Bij het Holland Strawberry House van ABZ Seeds is de hele wereld afzetgebied en worden ze dan ook Gourmet Strawberries genoemd.

Mistroostig
In de stand van Happy Colors werden we aangespoord ons 'good and happy' te voelen bij hun in de wildste kleuren geverfde bloemen. Uw verslaggeefster maakte het onmiddellijk mistroostig en dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest van de nijvere ondernemers.

En dan waren daar nog de vriendelijke dames uit Japan. Zowel in Vijfhuizen als in Aalsmeer brachten ze met hun Prunus al een vleugje lente mee. Of is dit de impressie na het glaasje sake dat ze gul aan elke bezoeker presenteerden?

Vaktentoonstellingsgevoel
Hoewel er helaas niet meer een speciale dag voor de liefhebbers (lees: Aalsmeerders) is georganiseerd ontmoetten we toch veel dorpsgenoten en met name oud-kwekers die een kijkje kwamen nemen.

Algemene opmerking: we krijgen dit jaar toch weer een Vaktentoonstellingsgevoel. Zo vond ook Wim van Vliet, voorzitter van de KMTP, afdeling Aalsmeer Groei&Bloei die vol lof was over het gebodene: “Topkwaliteit, geweldig goeie tentoonstelling, dat is hier genieten.”

Wie vandaag nog een kijkje wil nemen: trek de wandelschoenen aan en ga naar de veiling! Tot 15.00 uur is men welkom!

Tekst: Leni Paul

Foto's: (vanaf boven) zomerse taferelen met ananassen, Marleen en Paul Holla in hun stand met rozen, een poserende bezoeker bij Blooming Innovations. Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van MJK-Advies

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel