Top-10 artikelen – keuze van Ilse Zethof

Een lastige opdracht om tien van de door jou geschreven artikelen te kiezen voor een ‘terugbliklijstje’. In dit eerste jaar AalsmeerVandaag is er veel gebeurd in Aalsmeer en Kudelstaart. Ik ben blij dat ik erover heb mogen schrijven.

In mijn top-10-lijstje toch vooral artikelen die tijdloos zijn. Natuurlijk, ons redactieteam probeert zoveel mogelijk bovenop de actualiteit te ‘zitten’, maar wat wij nog leuker vinden is mensen interviewen. Dat geldt zeker voor mij.

Als redacteur kom je op verschillende plaatsen, bij diverse evenementen en bij veel bekende en onbekende Aalsmeerders over de vloer. Dat maakt het schrijven leuk. Zeker als het artikel veel gelezen wordt, gewaardeerd en als er over gepraat wordt. Dat maakt ons vrijwilligerswerk waar je mee opstaat en mee naar bed gaat, want dat is het voor 90%, zeker de moeite waard.

Bijzonder en persoonlijk
In mijn top 10 lijstje een aantal interviews die bijzonder voor me waren. Zo heb ik een avond gepraat met de moeders van de twee Kudelstaartse jongens die begin mei mishandeld werden op de Mijnsherenweg. Wat een verhaal. Maar ook bijzonder was mijn bezoekje aan Heliomare om daar de gedreven mensen te spreken die het radioprogramma Halte Zwarteweg maken. Of het interview met oud-schooldirecteur Jan van Veen die na 40 jaar OBS met pensioen ging. Persoonlijk heeft deze man veel voor mijn gezin betekend.

Maar helemaal speciaal was het artikel dat ik schreef over mijn schoonvader Hein Zethof. Hij wilde het zelf eigenlijk niet, maar ik vond dat hij best in het zonnetje gezet mocht worden omdat ‘zijn’ atletiekvereniging jubileerde. Van totaal andere orde was de week van het schoolvoetbal. Dat was voor AalsmeerVandaag een topweek. We waren daar iedere dag om verslag te doen in schrift, met foto’s en zelfs met filmpjes. Een goed voorbeeld van hoe wij als team werken. Met plezier samenwerken en niet te beroerd om tot diep in de nacht door te gaan om iets af te krijgen. 

Hieronder in chronologische volgorde de top-10 van 2014 van mijn artikelen, met een directe link naar het stuk (klik op rode stip vóór titel). Daaronder enkele recensies en drie van mijn columns.

Top-10 artikelen
 Slangenmeisje Danielle Bubberman, toen en nu 16 januari
 Samenwerken voor een leukere wijk 8 maart
 Schoolvoetbal, veel meiden dus minder eerste hulp 20 mei
 Hein Zethof, dé topper van jubilerende atletiekvereniging 20 juni
 Jan van Veen: Onderwijs is mijn leven 26 juni
 Waarom? Mishandeling blijft vraagteken 29 juni
 Deuren Oude Veiling sluiten – definitief of toch niet? 26 juli
 ‘Gratis of tegen weinig’ voor mazzeltjes – gunnen staat voorop 25 augustus
 Bijzondere mensen maken bijzondere radio 20 september
 Slotsom fietsschouw Kudelstaart – weggebruikers alerter maken 16 december

Recensies
 Muziek Soundsation vermaakt publiek met Songs4U 5 oktober
 Show Keep the soul alive met Ferry Maat 14 oktober

Columns
 Nationale complimentendag 21 maart
 Mopperdemopperdemopper 24 mei
 Down! 23 augustus

Een dezer dagen ook de eigen keuze van Arjen Vos. Lees hier de top-10 van Han Carpay.

Foto: Veel juichende meiden tijdens het schoolvoetbaltoernooi in mei. (foto archief AV)

Ilse Zethof

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin