Tom Egbers nieuw boegbeeld van Schipholfonds

Het Schipholfonds heeft een nieuwe voorzitter. Sportjournalist en presentator Tom Egbers is bereid gevonden het voorzitterschap over te nemen van Michael van Praag die deze functie vele jaren vervulde. Net als Michael van Praag heeft ook Tom Egbers een groot sporthart. En dat is een pluspunt voor de stichting die donaties schenkt aan projecten die sport en beweging als thema hebben.

“Als coach van een jeugdvoetbalteam ervaar ik wekelijks hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers bij sportverenigingen is. Zij zijn de club. Soms ontbreekt het aan middelen waardoor de ontwikkeling van de club stagneert en leden afhaken. Het Schipholfonds, dat zich ten doel stelt meer mensen aan het bewegen te krijgen, kan in die gevallen een bijdrage leveren. Het is mooi om actief aan dat proces te kunnen bijdragen”, aldus Egbers.
 
Achtergrond
Stichting het Schipholfonds is in 1994 opgericht op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid met de omgeving tot uiting te brengen. Jaarlijks doneert Schiphol Group 500.000 euro aan het Schipholfonds.
 
Verbinden
Het Schipholfonds steunt projecten in de omgeving van Schiphol die als thema sport en fysiek bewegen hebben. Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben voor dit thema gekozen omdat activiteiten die sporten en bewegen stimuleren, bij uitstek mensen verbinden.
 
Feestelijk
De uitreikingen van de geldbedragen zijn altijd een feestelijke aangelegenheid en vinden drie maal per jaar plaats. Vertegenwoordigers van verenigingen of projecten komen naar Schiphol en horen ter plekke voor welk bedrag hun aanvraag is gehonoreerd. Naast een hapje, een drankje en een officieel fotomoment worden de aanwezigen ook getrakteerd op een busrit over het luchthaventerrein.
 
De eerstvolgende uitreiking is op 19 februari. Aanvragen voor die gelegenheid kunnen tot 28 november worden ingediend.
Meer informatie is beschikbaar op de website www.schipholfonds.nl
 
Foto: Schipholdirecteur Jos Nijhuis wenst Tom Egbers succes als nieuwe voorzitter.
Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin