Toch weer licht op Vuurlijn en Hoofdweg

[Truus Oudendijk]

Het heeft nog geen week geduurd, de bezuinigingsactie van Uithoorn. Terwijl de bedoeling van de gemeente een proefperiode van een jaar was.

Om kosten te besparen besloot de gemeente de straatverlichting dit jaar in het buitengebied uit de schakelen. Tot verbazing van de buurtbewoners zetten gemeenteambtenaren op 3 januari in een zeventiental straten alle lantaarnpalen op non-actief. Een maatregel die ook vervelende gevolgen had voor bewoners van Aalsmeer, want het betrof onder andere de Vuurlijn en een deel van de Mijnsherenweg en de Hoofdweg.

Drukke routes
Dat zijn drukke fietsroutes, veel gebruikt door jongeren van en naar school en sportclubs in Uithoorn en de Kwakel. Een ingezonden artikel in de regionale media trok de aandacht van RTV Noord Holland en een cameraploeg kwam op gistermorgen de situatie eens bekijken. Ze troffen een in complete duisternis gehulde Vuurlijn aan, een gevaarlijke situatie, want de fietsers kunnen geen hand voor ogen zien en lopen het risico geschept te worden door tegemoetkomende auto's.

De gemeente Uithoorn schrok blijkbaar zelf ook van de beelden en de reacties van omwonenden en draaide per onmiddellijk de maatregel terug. Op dinsdagavond kon iedereen weer over een verlichte Vuurlijn fietsen en ook de Mijnsherenweg baadde weer in het licht. De komende dagen zijn de overige wegen in het buitengebied aan de beurt. De beoogde 10.000 euro bezuiniging zal de gemeente op een andere manier moeten binnenhalen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin