Toch Carnavalsoptocht in Poelgilderdam

Prins Richard mag nog een extra dagje de scepter zwaaien. (Foto archief AV)

Over een magisch carnaval gesproken. Zo was de optocht als sneeuw voor de zon verdwenen en zo plopt hij weer tevoorschijn als de geest uit Aladdin’s wonderlamp. Zijn de inspanningen toch niet voor niks geweest. Volgende week zondag 22 maart zal de carnavalsoptocht die twee weken geleden vanwege het slechte weer werd afgeblazen, alsnog door Kudelstaart trekken. Gisteren werd de vergunning hiervoor door de gemeente afgegeven.

De carnavalskleding kan dus weer uit de kast en de karren die met veel inspanning gemaakt werden, kunnen toch van stal worden gehaald. Het lijkt misschien mosterd na de maaltijd om vier weken na dato opnieuw in carnavalssferen te geraken, maar de Raad van Elf heeft er helemaal zin in. Er overheerste toch het gevoel dat het nog niet helemaal af was. Prins Richard zal voor deze ene keer niet opnieuw de sleutel van het dorp overhandigd krijgen van de burgemeester maar uiteraard wel met zijn scepter zwaaien.

Een aantal karren is reeds ontmanteld, zodat de sliert straks iets minder lang is dan aanvankelijk bedoeld. De optocht start om het gebruikelijke tijdstip van 12:11 waarna om 14:11 het feest in het Dorpshuis begint. Dat duurt tot een redelijk tijdstip. Om 18:41 is het feest echt afgelopen.

Tekst Arjen Vos

 

 

2 reacties

  1. Inderdaad heel vreemd, aangezien Nederland toch wil voorkomen dat het coronavirus zich ook hier gaat uitbreiden,nu hier nog niet zo veel besmettingen zijn.

  2. Vreemd, daar veel activiteiten momenteel afgelast of uitgesteld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel