Ticket to Paradise – Kerstspel in een modern jasje

Door: Jaap Maars. Kerstspelen van de Binding staan altijd garant voor actuele onderwerpen. En dat was ook dit jaar niet anders. Vorig jaar het milieu als thema, deze keer speelde het stuk zich af in een gevangenis. Locatie uiteraard de Doopsgezinde Kerk, de dag voor Kerst.

Het muziek intro begon direct al indrukwekkend met het nummer ‘I want to break free’. Uiteraard toepasselijk als je achter slot en grendel zit. De vocals lieten zich van hun beste kant horen. Na dit nummer kwamen de spelers op het toneel. Twee bewakers en als gevangenen een euthanasiearts, vrachtwagenchauffeur, Robin Hoed, een kok. een hacker en een activist. Overige rolverdeling; een psycholoog twee stagiaires en een stagebegeleider.

Dat de acteurs al vanaf augustus gerepeteerd hebben voor hun optreden van twee keer anderhalf uur zonder pauze was duidelijk te zien. Alles liep mooi in elkaar over met dank ook aan de geluids- en lichttechnici.

Het publiek kwam niet alleen visueel maar ook muzikaal aan zijn trekken. Niet alleen met de genoemde klassieker van Queen maar ook Wolter Kroes’ ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en het zeer toepasselijke ‘Jailhouse Rock’, om maar een paar nummers te noemen.

Hilarisch was  het moment dat de gevangenen hun maaltijd voorgeschoteld kregen. Voor aanvang werd luidkeels door hen aan tafel gezongen en een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Dit waren de liederen die tijdens de bekende Bindingkampen ook gezongen worden. De aanwezigen lieten zich niet onbetuigd en zongen massaal mee.

Toen tot besluit de laatste tonen van het droevige ‘Eenzame Kerst’ van André Hazes klonken, volgde een oorverdovend applaus van de aanwezigen. Een zeer geslaagd en eigentijds Kerstspel waarbij al reikhalzend wordt uitgekeken naar de editie van 2024.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin