Tex de Wit neemt duofiets SAM in gebruik

Door: redactie. Tex de Wit, bekend van de Avondshow met Arjen Lubach, speelde begin dit jaar 29.000 euro bij elkaar in een RTL spelshow voor Stichting SAM. Zondagmiddag kwam hij naar Aalsmeer om de duofiets die van dat geld is aangeschaft in gebruik te nemen.

Het feestelijke moment was georganiseerd op het Poldermeesterplein in Aalsmeer Oost. Daar stond de fonkelnieuwe duofiets afgedekt onder de vlag van Stichting SAM waarna Tex werd gevraagd deze te onthullen. Tot zijn verrassing bleek de fiets voorzien van zijn naam: ‘Tex de Wit duofiets’.

De aanwezige bestuursleden en vrijwilligers van Stichting SAM, die voor deze gelegenheid naar Oost waren gekomen, zagen Tex met een van huis opgehaalde dame samen een rondje fietsen. Niet alleen de passagiere maar ook Tex zelf genoot zichtbaar. Hij vond het een hele eer dat hij hiervoor uitgenodigd was en prees de vrijwilligers voor het geweldige werk dat zij doen voor de ouderen en mensen met een beperking.

Er is de afgelopen en deze week veel geflyerd in de gemeente om aandacht te richten op de fiets. Franka Vlaanderen, coördinator voor Aalsmeer Oost, Zuid en Hornmeer (06-33350147) en Trudie Plomp, coördinator voor Kudelstaart en Aalsmeer Dorp/Centrum (06-26050242) hopen dat zij veel aanvragen krijgen zodat er volop gebruik gemaakt gaat worden van de duofietsen.

SAM op de braderie
Nu er weer een duofiets bij gekomen is kan er nog meer gefietst worden met de medemens. Daarom staat Stichting SAM deze zaterdag met een duofiets op de braderie om met geïnteresseerden een proefritje te maken en te laten zien hoe gemakkelijk het fietst. De kraam staat in de Zijdstraat tegenover Bruna. Meer informatie over de activiteiten van Stichting SAM op de website.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Waning

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin