RTL4 goed voor twee nieuwe duofietsen

Tex de Wit in actie (screenshot RTL4)

Door: redactie. Het momenteel door schandalen bij ‘The Voice’ geplaagde RTL4 was dit weekend wel goed voor de Aalsmeerse Stichting SAM. De handen van iedereen die bij SAM betrokken is gingen zaterdagavond voor de tv ongetwijfeld de lucht in toen Tex de Wit, bekend van ‘Zondagavond met Lubach’, het mooie bedrag van 29.000 euro binnen sleepte. SAM was uitgekozen als een van de goede doelen bij de spelshow ‘Weet Ik Veel’.

In het spelprogramma ging de strijd gelijk op tussen de verschillende kandidaten maar uiteindelijk bleek Tex de Wit de slimste en mocht hij samen met één van de studenten uit het panel de finale spelen. Tex deed dat uitzonderlijk goed en eindigde op een bedrag van €27.000. De antwoorden van de aan De Wit gekoppelde studente waren goed voor nog eens 2000 euro.

Frisse lucht
“Een ongelooflijk mooi bedrag waarvan wij makkelijk een tweetal duofiets kunnen financieren,” aldus SAM-voorzitter Jan Kwak in een reactie, “met die fietsen kunnen we nog meer thuiswonende ouderen de mogelijkheid geven om af en toe meegenomen te worden op de fiets. De frisse lucht in, de wind door de haren. We gaan er nu hard aan werken om vóór het begin van het nieuwe fietsseizoen, dat doorgaans in maart begint, alles voor elkaar te krijgen.”

Opgezadeld met probleem
De aanschaf van twee nieuwe fietsen is geweldig nieuws voor de stichting maar tegelijk wordt SAM wel opgezadeld met het probleem wie die nieuwe fietsen straks moeten gaan besturen. Al langere tijd worden oproepen gedaan om nieuwe vrijwilligers binnen te halen, maar dat blijkt nog altijd vruchteloze moeite. Jan Kwak hoopt dat de aandacht in de tv-show meer potentiële fietsers heeft wakker geschud en de aanmeldingen nu wel binnen zullen lopen. “De duofietsen zijn met elektrische trapondersteuning uitgevoerd dus zowel fitte dames als fitte heren zouden daar eenvoudig mee overweg kunnen,” aldus Kwak.

Aanmelden kan door te mailen naar info@stichtingsam.eu of te bellen naar Jan Kwak: tel 06 53 92 80 43.

 

Lees vorig bericht

Het einde van De Oude Veiling als huiskamer?

Lees volgend bericht

Inschrijven voor collectieve isolatieactie


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *