Tegelwippen kan in Aalsmeer wel een tandje beter

Een tegelwipper in actie (Foto: Arjen Vos)

Door: redactie. Het nieuwe tegelwipseizoen is begonnen. Op 21 maart klonk het startschot voor de strijd om de vergroening van de Nederlandse gemeentes waarbij het gaat om zoveel mogelijk tuintegels te verwisselen voor nieuwe aanplant. Aalsmeer doet ook weer mee en heeft wat goed te maken. Vorig jaar eindigde het in de categorie ‘Kleine Gemeentes’ op een ietwat beschamende 46e plaats met een oogst van 4445 tegels.

Zoveel mogelijk tegels vervangen door groen moet bijdragen om Aalsmeer groener te maken en beter bestand te zijn tegen steeds heviger weersomstandigheden. Het NK Tegelwippen duurt tot en met 31 oktober.

Deden er vorig jaar 106 gemeentes mee, dit jaar wippen inwoners van ruim 160 gemeenten de tegels uit hun tuinen. Doel: zoveel mogelijk tuinen groen(er) maken om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Aangetoond is dat een groene leefomgeving ook goed is voor het welzijn.

Gratis tegelservice
Er zijn twee momenten waarop je gratis gebruik kunnen maken van de Tegelservice, die gratis de gewipte tegels ophaalt. Op de website aalsmeer.nl/tegelwippen staat alle informatie over de actie. Ook aanmelden voor de tegelophaalservice kan via de site. De tegels worden gratis opgehaald op de daarvoor aangewezen ophaaldagen. Dat zijn dit jaar maandag 13 mei en maandag 16 september. Aanmelden kan tot en met de donderdag voor de bewuste ophaaldag. Als er veel aanmeldingen zijn, kan er een extra ophaaldag worden ingepland.

Voorwaarde
Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. De tegels kunnen op de dichtstbijzijnde straathoek worden neergelegd, vanaf 16 uur op de zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag, tot uiterlijk 07.30 uur op de ophaaldag. Voorwaarde is wel dat de tegels uit de tuin worden vervangen door groen.

Klik hier voor de actuele tegelwipstand.

2 reacties

  1. Als de gemeente wat meer het goede voorbeeld zou geven, dan eindig je als gemeente misschien een stuk hoger.

  2. Er zit toch ook subsidie van de gemeente op als we dit doen!!!!! Even op Google kijken, alles is meegenomen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel