Te grote doos blokkeert afvalcontainer Poldermeesterplein

Het was geen vrolijk gezicht: de enorme berg afval tussen de ondergrondse containers op het Poldermeesterplein. Afgelopen weekend werd deze met de dag groter. Was de vuilnisophaaldienst aan het staken of was er iets anders aan de hand?

Een telefoontje naar De Meerlanden bracht gisteren uitkomst. Er was 's ochtends nog niets bekend van een afvalberg op deze locatie, zo wist de afdeling communicatie van de Rijsenhoutse afvalverwerker ons te melden. Maar het zaakje zou tot op de bodem worden uitgezocht. En zo geschiedde. De redactie werd teruggebeld met de mededeling dat een van de bewoners een te grote doos in de container had geprobeerd weg te werken. Die doos had de toegang voor al het overige afval geblokkeerd.

Volgens woordvoerster Daniëlle Hermeler van De Meerlanden was het euvel van de verstopte doos snel verholpen en het opgestapelde vuil in dezelfde moeite opgeruimd. “Maar,” zo liet ze weten, “het is niet de bedoeling dat mensen vuil naast de container neerzetten. Als deze om wat voor reden dan ook niet gebruikt kan worden, worden mensen verzocht hun vuilnis nog even thuis te bewaren en ons op de hoogte te stellen.”

De Meerlanden is te bereiken via 0297 381717

Foto Jaap Maars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel