Taxatiemiddag in Hotel Chariot

Door: redactie. Op vrijdag 11 februari vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel Chariot in Aalsmeer. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. De taxaties die Molendijk verricht, zijn gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen.

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Aan de objecten besteedt Molendijk aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Bezoekers zijn 11 februari van harte welkom in het restaurant / lounge van het hotel, gelegen op Oosteinderweg 243. Molendijk is aanwezig van 13.00 tot 15.30 uur. Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt om langs te komen.

(Foto’s Molendijk Boeken)

 

Lees vorig bericht

Vreemd vlagvertoon op Westeinder

Lees volgend bericht

Lezerspost: ‘Neem afval mee als bak vol is’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *