Taalsmeer verhuisd naar De Mikado

Wethouder Bart Kabout en directeur Laura van Rossen (2e links) in gesprek met leerkrachten van Taalsmeer. (Foto Gemeente)

(Door: redactie) Het nieuwkomersonderwijs voor kinderen van zes tot twaalf jaar wordt in Aalsmeer aangeboden door Taalsmeer. Vanwege ruimtegebrek bij IKC Triade is Taalsmeer onlangs verhuisd naar De Mikado in Aalsmeer-Oost.

Taalsmeer heeft sinds vorig jaar twee taalklassen, verspreid over IKC Triade en het ernaast gelegen onderkomen van Postduivenvereniging De Telegraaf. Nu er een vijfde kleuterklas bij IKC Triade komt, is er onvoldoende ruimte in het gebouw om ook de taalklassen te kunnen bedienen. In samenspraak met het schoolbestuur en de directeur van IKC Triade, heeft de gemeente Aalsmeer daarom gezocht naar een andere huisvesting. Die is gevonden in het gebouw De Mikado waar Taalsmeer sinds eind januari actief is. Ook deze locatie wordt beschouwd als een tijdelijke oplossing.

Instromen
Kinderen van asielzoekers, internationale medewerkers en kinderen die naar Nederland komen vanwege gezinshereniging, krijgen gedurende een jaar vijf dagen per week een programma aangeboden. Dit is in eerste instantie gericht op het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen de kinderen onder andere rekenen, gymnastiek, zwemles en muziekles. De bedoeling is dat de kinderen na dit jaar instromen in het reguliere onderwijs. Taalsmeer valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Jong Leren, zoals afgesproken in een convenant dat ondertekend is door de drie Aalsmeerse schoolbesturen en de gemeente Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin