Surfeiland wordt zomerse feestlocatie met ‘Joling & friends’

Feest bij het Surfeiland tijdens de Westeinder Water Week (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Klaas Leegwater. Zeven jaar na het laatste optreden van artiesten of DJ’s op het Surfeiland zal op 10 en 11 juni het strandje aan de Kudelstaartseweg twee dagen lang het toneel zijn van een open-air concert met een optreden van rasentertainer Gerard Joling en friends. Op het strand wordt een groot aantal tafels met stoelen geplaatst, in het water komt een groot podium waar Joling, zijn band en andere artiesten optredens zullen verzorgen. Op beide dagen worden zo’n duizend bezoekers verwacht.

De organisatie is in handen van stichting Live on the Rock. “Het Surfeiland is zo’n mooie plek met de watertoren als decor, we wilden hier heel graag een een concert organiseren met een Aalsmeers karakter. Bij de eerste editie denk je dan natuurlijk meteen aan Gerard Joling als hoofdartiest,” vertelt een woordvoerster van de stichting donderdagmiddag. Zanger en presentator Joling, al jaren inwoner van Aalsmeer, gaat beide dagen dragen met onder meer zijn muzikale vrienden Bonny St. Clair en Karin Bloemen.

Aquapalooza in de kom voor het Surfeiland (foto archief AV/Arjen Vos)

Surfkom afgesloten
De locatie zal zoveel mogelijk worden afgeschermd voor mensen die geen toegangsbewijs hebben. “Boten kunnen niet de surfkom invaren, dat wordt afgesloten,” zegt de woordvoerster, “er zal genoeg beveiliging zijn om alles goed te laten verlopen, zowel op het strand als op het water.”

Jaarlijks evenement
Het evenement Live on the Rock is min of meer de opvolger van de house- en tranceparty Summerdance die in het verleden een aantal keer op het strandje werd georganiseerd. De laatste editie was in 2016. “Dus het werd tijd dat er weer eens een leuk feestje op het Surfeiland gaat plaatsvinden. We zijn druk bezig met de voorbereiding, we hebben er veel zin in en hopen op mooi weer. Als alles goed gaat en het een succes wordt willen we er een jaarlijks evenement van maken.”

Kaarten kosten tussen ongeveer 80 en 100 euro. Catering wordt verzorgd door restaurant On The Rock. Meer info liveontherock.nl.

13 reacties

 1. Ik vind het een prachtig idee dan word aalsmeer ook eens goed op de kaart gezet.het is een prachtige omgeving zeker aan het water bij de mooie watertoren.alleen de prijs voor het evenement is niet voor iedereen betaalbaar dat vind ik jammer

 2. Nou ik dacht leuk verjaardags kadootje voor mij als 79 jarige. 80 euro met nog reserveringskosten erbij dan heb nog geen drankjes en hapjes die ook wel peperduur zullen zijn.
  Boodschap voor Gerard, denk eens wat meer aan je medemens juist in je woonplaats kan het toch wel voor een vriendelijkere prijs.
  Denk ook eens aan ouderen, vooral inn deze tijd.

 3. Mooie prijs voor de fanclub van de uiterweg, die hebben toch geld zat. Hou je meteen de doorsnee aalsmeerder buiten de deur.

 4. Top idee weer wat op het surfeiland. Alleen jammer van Joling ik betaal 150.00 voor een stoel als hij thuis blijft.

 5. Ik word echt niet blij van zulke prijzen…..beetje over de top voor een stoel in het zand, vinden jullie ook niet?

 6. Mooie initiatieven . Probeer het wel betaalbaar voor een ieder te houden.

 7. Leuk bedacht, maar prijs had wel iets vriendelijker gemogen…

 8. Mooi initiatief zo komt er variatie in het gebruik van oa surf eiland als publieke ruimte en wordt het goed benut. Zouden ze op meer plekken in Aalsmeer kunnen doen. Laten we de betutteling niet overnemen van de landelijke politiek en het mooiste uit Aalsmeer halen voor iedereen. En ja daar hoort gezellige “overlast” ook bij.

 9. Wat kunnen Aalsmeerders toch klagen… er wordt eindelijk weer eens wat georganiseerd. Verhuis dan lekker naar Staphorst

 10. Ach, ook weer een goeie reden om daar het nodige vuurwerk de lucht in te knallen ….of blijft de omgeving dat dit keer (hopelijk) bespaart?

  1x Per jaar tijdens Vuur en Licht (die dat wel met vergunningen doen) is wel voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel