Subsidie mogelijk voor bodemisolatie

Particulieren die hun bestaande woning willen isoleren, kunnen subsidie voor bodemisolatie aanvragen bij de gemeente. Het college van B&W heeft dit onlangs besloten.

Vloerisolatie was altijd al mogelijk met een subsidieregeling, die met gelden van de Provincie Noord-Holland is opgezet. Nu is er dus ook bodemisolatie mogelijk, maar dan vanuit de gemeente. Er is echter beperkt budget en op=op.

Aanzienlijke besparingen
Dat er in eerste instantie geen bodemisolatie mogelijk was, kwam vanuit de gedachte dat de bodem geen onderdeel van een huis is en de vloer wel. Bovendien is uit vloerisolatie een hoger rendement te halen. Maar daar waar vloerisolatie niet mogelijk is, is bodemisolatie dat wel.

“Om de mensen waarvoor vloerisolatie geen optie is toch tegemoet te komen heeft de gemeente Aalsmeer besloten hier een gemeentelijke subsidie voor te geven,” aldus wethouder Jop Kluis. “Op deze manier kunnen er ook bij deze woningen aanzienlijke besparingen worden gehaald. Ons streven is om in 2040 energie neutraal te zijn. Deze subsidie helpt onze inwoners daarbij.’

Hoe aanvragen?
Om voor subsidie in aanmerking te komen is een aantal voorwaarden opgesteld. Zo moet de minimale isolatiewaarde gehaald worden en volstaat alleen het aanbrengen van los isolatiemateriaal op de kruipruimte niet. Ook moet de subsidie aangevraagd en toegekend zijn voordat de uitvoering van alle maatregelen start.

Stichting Sienergie kan hierbij assisteren. Zij kunnen meedenken of iemand in aanmerking komt voor subsidie. Sienergie is een particuliere stichting zonder winstoogmerk die volstrekt onafhankelijk opereert. De energieadviseurs van Sienergie informeren en adviseren woningeigenaren, huurders en ondernemers in opdracht van de gemeente Aalsmeer over mogelijkheden, om het energieverbruik én de energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verhogen.

Meer informatie
Meer informatie over verduurzamen van de woning is te vinden op de website van Sienergie. Een bezoekje brengen aan het energieloket op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur in Het Boekhuis, Zijdstraat 12 kan ook.

Meer informatie over subsidies van energiebesparende maatregelen, bodemisolatie en het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente. Hier staat ook informatie over de duurzaamheidslening.

Foto's: Wethouder Jop Kluis bezoekt bodemisolatieproject in Geerland (foto gemeente). De Kudelstaartse straat startte buurtproject Geerland Groen, een gezamenlijk kosten- en energiebesparend plan (foto Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin