Stuntende leerlingen Westplas Mavo

Vandaag zijn de examens op de middelbare scholen begonnen. Voorafgaand aan dit serieuze werk werd er op de Westplas Mavo door de leerlingen van de vierde klas nog een examenstunt georganiseerd. Vrijdagochtend was het daardoor tamelijk onrustig op en rond de school. Door de leerkrachten werden er verwoede pogingen gedaan om les te geven, maar alle leerlingen merkten dat er wat ging gebeuren. 

Het werd een feestje waaraan vooral de schoolverlaters zelf veel plezier beleefden. En zoals meestal bij een examenstunt werden er gekke dingen gedaan. Dat de omwonenden hier en daar wat overlast hadden van beschonken leerlingen op straat en kapotte drankflessen was iets minder leuk. Ook dat het in de school een kliederboel werd, was niet geheel volgens plan.

Onderhandelingen
Het team van leerkrachten had in eerste instantie de examenstunt op een eerder tijdstip verboden. Na onderhandelingen tussen leerlingen en docenten waarbij duidelijke afspraken werden gemaakt, mocht het toch doorgaan. Dat het desondanks een tikkie uit de hand liep, was jammer. Door ingrijpen van de schoolleiding werd echter erger voorkomen. De leerlingen moesten zelf aan de slag om de school weer toonbaar te maken. Pas daarna kon de uitgezette stormbaan betreden worden.

Voorbereid
De docenten waren voorbereid op spektakel en op het feit dat ze wel eens nat konden worden. Het setje extra kleding dat ze mee naar school moesten nemen was niet voor niks. Op school aangekomen zagen ze dat er delen van het schoolplein waren afgezet en op de ramen hingen briefjes met de tekst ‘pas op nat’.
 
Later die ochtend werd een tent opgebouwd met een dj-podium. Na de pauze werden de leerkrachten gevraagd om hun sportkleding aan te trekken en toen barstte het feest los.

‘Oorlog’
In legerkledij marcheerden de eindexamenkandidaten het schoolplein op en bestormden de lokalen. De leerkrachten werden meegenomen en kregen allemaal een shirt aan met daarop uitspraken van zichzelf. Eenmaal buiten brak de oorlog figuurlijk uit met waterballonnen en waterpistolen met gekleurd water. De leerkrachten werden met scheerschuim, vla en yoghurt overgoten waarna er nog een wolk bloem over hen uitgestrooid werd.

De jongere leerlingen konden met eigen ogen de ellende van de docenten aanschouwen, maar moesten tegelijk uitkijken niet ook in het gevecht te belandden. Na een duik op de buikschuifbaan en afsluitende hapjes konden ook deze restanten worden opgeruimd. 

Foto's Arjen Vos

 

 

Lees vorig bericht

‘Kudelstaart voor Kudelstaart’ topper met 22.000 euro

Lees volgend bericht

‘Opening’ hanging baskets Ad Verschuerenplein


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *