Steuntje in de rug voor zorgpersoneel

Feest voor de leerlingen van de basisscholen. Een dagje geen les vanwege stakende leerkrachten voelde alsof ze ijsvrij hadden. Met volop sneeuw voor het oprapen, verveelden de meeste kinderen zich gisteren geen moment. De leerkrachten zelf overigens ook niet. Er is altijd genoeg achterstand weg te werken. Het team van De Brug zat daarbij ouderwets knutselend bij elkaar in de lerarenkamer.

De juffen van de protestant-christelijke basisschool uit Aalsmeer-Oost hadden in onderling overleg besloten 'iets' voor een beroepsgroep te doen die niet zo makkelijk kan staken. En dus sloegen ze aan het fröbelen met als resultaat een kerstig kunstwerk vol flonkerende sterren dat in de middag bij Zorgcentrum Aelsmeer werd aangeboden. Volgens Hanneke van der Zwaag, een van de juffen, verdient het verplegend personeel een steuntje in de rug: “Helemaal op een dag als vandaag waarop wij het werk neerleggen.”

Onmogelijk
De handvol medewerkers die het kunstwerk aangeboden kreeg was aangenaam verrast door deze vriendelijke en collegiale geste. Een van hen: Claudia van der Hoorn liet weten: “Voor ons is het onmogelijk om te gaan staken. We kunnen de mensen hier niet aan hun lot over laten. Al zouden we heel graag actie voeren voor meer handen aan het bed. Dat is echt hard nodig. Maar we zijn wel heel blij dat de juffen op deze dag aan ons denken.”

Boekdelen
Klusjesman Wilco Rodenburg had in no-time een ladder te pakken waarmee hij het kerstcadeau op een mooie plek boven een van de balies bevestigde. De wens die onder de versiering was bevestigd spreekt boekdelen. “Sterren zijn  overal, ze verlichten het heelal. Deze sterren pakken wij voor jou uit de nacht, opdat jouw werkdruk een beetje wordt verzacht.” Met aan de andere zijde een foto van het team is duidelijk dat de hulpverleners in het Zorgcentrum door de juffen van De Brug een hart onder de riem gestoken wordt.

Concreet effect had de landelijke staking niet, zo bleek aan het einde van de dag. Onderwijsminister Arie Slob liet weten dat er niet direct een extra salarisverhoging en geld voor werkdrukvermindering in zit. Wel hield hij de deur open voor gesprekken en een verhoging voor de komende jaren. 

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel