Start natuurspeeltuin in Kudelstaart

Deze week is er gestart met de aanleg van de eerste natuurspeelplek. De eerste natuurspeeltuin komt bij de Kamerlingh Onnesweg in Kudelstaart. Er is al een speelplek, die populair is bij kinderen. Maar nu wordt deze omgevormd naar natuurspeeltuin. Kinderen worden hierbij uitgedaagd om met natuurlijke materialen te spelen.

Na Kudelstaart volgen de natuurspeelplekken op het Stokkeland en daarna in Aalsmeer-Oost. Bij deze laatste plek in de Bernhardstraat wordt rekening gehouden met de wens van de buurtbewoners om de populaire crossbaan te behouden.

Buitenspelen belangrijk
“Spelen is bewegen, ontmoeten, ontdekken en grenzen verleggen,” aldus wethouder Gertjan van der Hoeven. “Buitenspelen is ook belangrijk in de strijd tegen het toenemende overgewicht bij kinderen. Buitenspelen kan gelukkig nog op veel plekken in ons dorp.”

Na uitgebreid onderzoek in Aalsmeer en Kudelstaart is de gemeente bezig met het up-to-date maken van alle speelplekken. Dit betekent dat sommige plekken nieuwe toestellen krijgen en dat enkele speelplekken worden aangepast aan de huidige leeftijdscategorie van de kinderen die in de buurt wonen.

Daarnaast zullen er speelplekken weggehaald worden omdat na onderzoek en overleg is gebleken dat er niet veel kinderen meer in de buurt wonen. Vernieuwend in dit plan is de aanleg van de drie nieuwe natuurspeeltuinen.

Samen bedenken en samen spelen
Natuurlijk spelen is een nieuwe vorm van spelen in Aalsmeer. De aanleg van deze speelplaatsen is onderdeel van het Uitvoeringsplan Spelen dat de komende jaren wordt uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Foto's: Bij een natuurspeelplek wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen (foto gemeente). Speeltuinen worden heringericht of verdwijnen. (foto archief AV, Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin