Stappen tellen met Dag van je Leven

Stichting Dag van je Leven heeft stappentellers uitgedeeld aan mensen met een verstandelijke beperking. In het kader van 'bewegen is goed voor iedereen' is het bestuur op stap gegaan om verschillende Ons Tweede Thuis-cliënten te verblijden met een kleurrijk apparaatje voor om de pols. 

“Zeker mensen met een verstandelijke beperking moeten extra gestimuleerd worden om te gaan bewegen door het gebrek aan intrinsieke motivatie”, aldus Tamara Kwint van Ons Tweede Thuis. “Een stappenteller helpt hier zeker bij.”

Meerlandenfonds
Gestart werd met woonvoorziening Aan het Spoor in Uithoorn. Zij kregen dertig stappentellers overhandigd en waren er blij mee. Het bestuur van Dag van je Leven heeft dit kunnen realiseren door een cheque die ze vanuit het Meerlandenfonds in ontvangst mochten nemen.

De begeleiders gaan ter stimulering mooie wandeltochten uitzetten. Het enthousiasme was groot om meer te gaan wandelen met elkaar door heel Nederland. “Binnen Stichting Ons Tweede Thuis zijn ze sowieso goed bezig met het stimuleren van bewegen en ook gezonde voeding is hierbij belangrijk,”zeggen begeleiders Jolanda de Jongh, Tine Broere en Mark Keijzer.


Uitbreiding actie
Ook de cliënten van de Kookgroep van Ons Tweede Thuis hebben een stappenteller ontvangen uit handen van het Dag van je Leven-bestuur. Ook de cliënten van de Kookgroep werken aan een goede conditie en een gezonde leefstijl, tenslotte is dit voor iedereen van belang. “Met deze teller wordt het nóg leuker. De stappenteller komt ook zeker van pas wanneer de langste stappentellerpolonaise wordt gelopen tijdens het grote ‘Dag van je Leven feest’ in de feesttent op het Praamplein tijdens de feestweek van Aalsmeer in september,” aldus Tamara Kwint, initiatiefneemster Kookgroep en Loopgroep. “De Kookgroep is ontzettend blij met dit cadeau en bedankt Stichting Dag van je Leven voor dit mooie gebaar.”

Eerder werden de G-lopers van de Ons Tweede Thuis Loopgroep verrast met een stappenteller tijdens hun wekelijkse training. “Daarmee hopen we het lopen en wandelen door de G-renners verder te stimuleren”, zegt Tamara. “Daarnaast is het leuk om te zien hoeveel stappen je zet tijdens een wedstrijd.”

Stichting Dag van je Leven gaat binnenkort nog meer mensen met een verstandelijke beperking blij maken met een kleurrijke stappenteller. 

Foto's: Karien Ravelli 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin