Stapje dichterbij verduurzaming

Afgelopen raadsvergadering kwamen niet alleen de Centrumvisie en de bereikbaarheid van het Dorp aan bod, waarover later meer op deze nieuwssite. De gemeenteraad stemde in met het voorstel om, naast het apart inzamelen van plastic afval, ook drinkpakken en blik als apart afval in te zamelen. Hiermee loopt de gemeente vooruit op het beleid 'Van afval naar grondstof' en komt daarmee een stapje dichterbij verduurzaming.

Vanaf 15 november kunnen inwoners hun drinkpakken en blik kwijt in de plasticbakken. Verspreid over de gemeente zullen tien van dergelijke bakken bijgeplaatst worden om de te verwachten aanvoer van drinkpakken en blik op te kunnen vangen. Om meer te weten te komen over de wensen en meningen van de inwoners ten aanzien van afvalverwerking heeft de gemeente een enquete op de gemeentelijke website geplaatst. Via deze link gaat u direct naar deze vragenlijst.

Grondstoffen
Door plastic, drinkpakken en blik apart in te zamelen en te recyclen neemt de druk op het milieu af. De materialen worden verwerkt tot grondstoffen die vervolgens weer hergebruikt kunnen worden. Op de website van Meerlanden kunt u uitgebreid lezen wat allemaal onder plastic, drinkpakken en blik valt. De oplettende lezer zal opmerken dat volgens Meerlanden de gemeente Aalsmeer drinkpakken nog bij het restafval inzamelt. We vertrouwen erop dat die tekst binnenkort tot het verleden behoort. 

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman; foto's: archief AalsmeerVandaag

(advertentie)

 

2 reacties

  1. Veel plastic verdwijnt nu nog in de algemene vuilcontainers. In veel gemeenten wordt het plastic afval opgehaald. De zakken met plastic hangen op de afhaalddag aan lantaarnpalen waardoor het ophalen snel verloopt. Misschien iets voor Aalsmeer

  2. De enquête over de wensen en meningen van de inwoners ten aanzien van afvalverwerking loopt tot morgen 4 november… Had de raad niet beter de uitslag af kunnen wachten, of doen de wensen en meningen van de inwoners er toch niet toe!?!?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin