Stan van Kessel nieuwe kinderburgemeester

Door: Arjen Vos. Een spannend moment gisteravond voor de elfjarige Stan van Kessel. Hij kreeg temidden van de gemeenteraad en een goed gevulde publieke tribune de ambtsketen omgehangen waarmee hij officieel werd geïnstalleerd als Aalsmeers nieuwe kinderburgemeester.

De jury, bestaande uit het oudste gemeenteraadslid Dirk Biesheuvel van Absoluut Aalsmeer, Anne van Duijn, Manon de Jong van Stichting Buurtwerk en gemeentevoorlichter Peter Maarsen, was dinsdag unaniem in haar voordracht. De ideeën en de presentatie van de groep 7 leerling van de Oosteinderschool waren dermate overtuigend dat het overduidelijk was dat Stan voor het komende jaar de uitverkorene moest zijn. Stan heeft het plan om voetgangersgebieden van zwaaitegels te voorzien waarbij wandelaars worden geattendeerd om ouderen in de buurt vriendelijk te begroeten. Ook pleit hij voor meer drinkwaterpunten en minder plastic.

Achtste
Stan is Aalsmeers achtste kinderburgemeester. Zijn voorgangers waren Vince Boom (2015-16), Sophie van Raaphorst (2016-17), Derek Buikema (2017-18), Hannah Fokkema (2018-19), Berber Veldkamp (2019-20), Julius van Wilgenburgh (2020-21) en Anne van Duijn (2021-22).

Anne werd hartelijk bedankt voor haar inspanningen het afgelopen jaar. Zij kreeg uit handen van locoburgemeester Dirk van Willegen een fotocollage met daarop een overzicht van hoogtepunten waar zij bij betrokken was geweest.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Müller Banket

2 reacties

  1. Volgens mij missen jullie een kinderburgemeester. Derek Buikema startte in 2017, Sophie en Vince zaten daarvoor. Dan is dit al nummer 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin