Spreekuur voor Oekraïeners

(Foto archief AV)

Door: redactie. VluchtelingenWerk en Participe slaan de handen ineen om Oekraïense vluchtelingen wegwijs te maken in de Aalsmeerse samenleving. Vanaf woensdag 6 april kunnen Oekraïense vluchtelingen elke woensdag van 10.00 – 12.00 uur voor informatie en ondersteuning terecht op het raadhuis van Aalsmeer.

Tijdens het inloopspreekuur wordt kennis gemaakt en in kaart gebracht welke vragen er leven. Er wordt informatie gegeven over regelingen en mogelijkheden die van toepassing zijn voor Oekraïense vluchtelingen. Mochten er vragen zijn over verblijfsrecht of asielmogelijkheden, dan worden daarvoor zo nodig gespecialiseerde vrijwilligers ingeschakeld.

Gastgezinnen welkom
Het spreekuur staat ook open voor Aalsmeerse families die Oekraïners in hun huis opvang bieden. Participe is op de woensdagen aanwezig met maatschappelijk werkers voor emotionele en praktische ondersteuning bij problemen van psychische en sociale aard.

Registratie vluchtelingen
De gemeente roept alle vluchtelingen in gastgezinnen op zich in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Een afspraak voor registratie kan telefonisch worden gemaakt via het algemene nummer van de gemeente Aalsmeer 31 (0) 297 387575. Na inschrijving krijgen de vluchtelingen een burgerservicenummer (BSN) en hebben ze recht op leefgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin