Sporten in hitte voor gezond gewicht

(Bevat filmpje) Het was donderdagmiddag lekker afzien voor een aantal jonge scholieren. Sporten onder tropische temperaturen in het brandende zand van het surfeiland. Gemeente Aalsmeer en Sportservice Haarlemmermeer organiseerden samen met een vijftal scholen het sport- en spelevenement ‘Aquapalooza’ tijdens de Westeinder Water Week. Dit evenement stond in het teken van jongeren op gezond gewicht (JOGG).

Dat de kinderen na twee uurtjes fanatiek bewegen het nodige gewicht kwijt geraakt zijn, is wel zeker. Maar ook dat ze dankzij het royaal aanwezige fruit gezonde voedingsstoffen binnen hebben gekregen. Kinderen hadden deze middag veel keuze. Touwtje springen, volleybal, voetbal, tennis, zeilen, sokworstelen, een waterglijbaan en een sponzenestafette. Het aanbod was zo groot dat de kinderen aan enkele onderdelen (doelschieten) nauwelijks toekwamen. Fijne bijkomstigheid was dat er altijd water in de buurt was om af te koelen. Daar werd dan ook volop en dankbaar gebruik van gemaakt.
 
Gezonder eten
Kinderen van de Antoniusschool, OBS Kudelstaart, de Hoeksteen, de Oosteinder en de Brug deden mee aan dit gezonde en sportieve evenement. Wethouder Jop Kluis sprak ze na afloop stimulerend toe: “We hopen dat  jullie gezonder gaan eten, drinken en vooral veel gaan sporten. Dat hebben jullie vandaag al heel goed gedaan. Met JOGG willen we ervoor zorgen dat een gezonde keuze een makkelijke, leuke en lekkere keuze wordt.”
 
Obesitas
Jongeren Op Gezond Gewicht is een organisatie die zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren om te zetten in een daling. De gemeente pakt dit samen met JOGG, het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aan. Dit doen ze door onder andere het drinken van water in plaats van ongezonde frisdrank te stimuleren. Ook wordt gezond eten onder de aandacht gebracht. Niet alleen op scholen maar ook in kantines van sportclubs.

Foto's en film Jaap Maars en Arjen Vos. (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel