SPIE maakt thema’s bekend

In een bomvolle zaal maakte Pramenrace-organisatie SPIE vrijdag in The Beach bekend wat de thema's zijn van de edities van dit jaar. Op zaterdag 29 juni, in de Westeinder Waterweek, zullen de junioren varen als carnavalsvierders, op 14 september wordt het een Winter Wonderland voor de volwassenen. Tussen de menigte op de tribune bevond zich ook een bijzondere gast.

Dat de aanhangers van de Pramenrace reikhalzend uitkeken naar wat voor hen het feest van het jaar is, was wel duidelijk aan de opkomst. Er paste nauwelijks nog een pramenracer bij. Aan de hand van filmpjes werd duidelijk gemaakt waar de liefhebbers zich vanaf heden op voor kunnen bereiden. Met spanning werd afgewacht tot het thema in beeld kwam.

Barre tocht
De pramenrace in september belooft een barre tocht te worden. We zien de winterse taferelen al opdoemen met pramen vol skiërs, schaatsers, kluners en koek en zopie. Uit 'Winter Wonderland' moet meer dan genoeg inspiratie te halen zijn voor de doorgaans zeer originele pramenraceteams.

Dat geldt natuurlijk ook voor de junioreditie. Het carnaval is goed een week voorbij maar de uitdossingen kunnen nog wel even op de plank blijven liggen.

Een bijzondere gast was de aankomende burgemeester Guido Oude Kotte. Hij kreeg in The Beach een voorproefje van wat de Pramenracegekte voor Aalsmeer betekent en maakte op informele wijze kennis met het SPIE bestuur.

Foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van VZOD

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin