Spetterend begin van nieuw jaar

Traditiegetrouw werd het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarsplons. Tegenover de duizenden die zich in de Noordzee onderdompelden, stonden de ongeveer honderd liefhebbers die voor het Aalsmeerse water hadden gekozen. Zowel in het oosterbad als bij het surfeiland werd er geplonst.
 
Er hoefde geen ijs gehakt te worden om de weg vrij te maken voor de dappere deelnemers aan de nieuwjaarsplons in het Oosterbad. Maar koud was het wel. De meesten wisten na de plons dan ook niet hoe snel ze weer rechtsomkeert moesten maken. Snel de kant op voor een warme handdoek en een kop hete soep.
 
Stoute schoenen
Jong en iets ouder hadden gisteren de stoute schoenen (en hun badkleding) aangetrokken om 2015 spetterend te beginnen. Gadegeslagen door familie en vrienden en andere aanwezigen die de plons jaarlijks aangrijpen als gelegenheid om bekenden de beste wensen toe te wensen.
 
Gretigheid
Na het openingswoord door badvoorzitter Piet Boom werd de opwarmer voor het plonsfeestje verzorgd door 'hoofd zwemzaken' Loekie Brommer. Hoofd, schouders, knie en teen, klonk het rond het bad. En alle springers deden de bewegingen dapper mee. Bij het aftellen bleek de gretigheid van de deelnemers. Nog voordat het aftellen goed en wel afgerond was, vlogen de eerste springers al het water in. Gevolgd door de rest waarmee het rimpelloze water in een bruizend bubbelbad veranderde.
 
Sponsor
Na de sprong laafde ieder zich aan heerlijke Unoxsoep, warme chocomel en een oliebol. Als bewijs van deelname ontvingen de dapperen een oorkonde en een oranje muts van de sponsor.
 
Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook de gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel