Speculaaspoppen voor levenslange herinneringen

Yvano kreeg van Bliss to Shine een hele speciale verjaardag nadat zijn vader aan kanker was overleden.

(Door: Mariëlle Wegman) Stichting Bliss to Shine is een betrekkelijk nieuwe speler op de ‘markt’ van goede doelen. Deze maand wordt het vierjarig bestaan gevierd. Bliss to Shine organiseert verwendagen voor kinderen uit gezinnen die te maken hebben met kanker. Oprichtster en thans directeur Arieta Hoek, zelf twee maal gediagnostiseerd met borstkanker, weet dat het hele gezin te kampen heeft met de gevolgen van de ziekte. En met name kinderen in het gezin kunnen er flink de dupe van zijn. Daarom organiseert Bliss to Shine verwendagen (de Bliss Special Day) voor juist deze kinderen. Zodat ze een dagje gewoon weer even kind kunnen zijn. En niet onbelangrijk, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

De wens van Liva was om met haar zieke papa te trouwen. Bliss to Shine maakte het mogelijk. Vader Ralph overleed enige weken later. Deze gebeurtenis werd bij Hart van Nederland op SBS6 uitgezonden.

Bedelstaf
Bliss to Shine is gevestigd in het Utrechtse Veenendaal, maar opereert landelijk. De stichting draait volledig op vrijwilligers die hun werk met hart en ziel uitvoeren. De Special Days worden door de stichting geheel belangeloos georganiseerd. Alle gemaakte kosten komen voor rekening van Bliss to Shine. Zoals bijna elke stichting is ook deze afhankelijk van donaties en sponsoring. Om niet aan de bedelstaf te hoeven, doet Bliss to Shine jaarlijks mee aan een speculaaspoppen-actie. Een speculaaspop gaat voor vijf euro over de digitale toonbank, waarvan maar liefst €2,75 naar de kas van de stichting gaat.

Laatste dagen
De actie loopt alweer een paar weken en gaat de laatste dagen in. Bestellen kan nog tot en met donderdag 18 november. U kunt een bestelling plaatsen via de website van de stichting, waar u ook veel meer informatie kunt vinden over Bliss to Shine en het werk dat zij verricht. Maar u kunt ook een bestelling plaatsen bij marielle@blisstoshine.nl. Vermeld in de email hoeveel speculaaspoppen u wenst, uw mobiele telefoonnummer (wordt gebruikt voor een ’tikkie’), en uw adres. Dan zorgt deze Bliss-Aalsmeerder ervoor dat uw bestelling hoogstpersoonlijk bij uw voordeur wordt afgeleverd.

Bliss to Shine heeft de ANBI status en is CBF-erkend. Donaties zijn daardoor belastingaftrekbaar.

(foto’s Bliss to Shine)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin