Snel de studio in voor Aalsmeerse Top 100

Saskia Veenswijk in de studio (Foto SV)

Door: redactie. Bij de Aalsmeerse Top 100 die afgelopen zondag tijdens een tien uur durend programma op Radio Aalsmeer werd uitgezonden, was de nummer 1 geen verrassende. Opnieuw voerde wijlen Jan Leliveld de lijst aan met het nummer ‘Aalsmeer’. Echter wel in een nieuw jasje want er was gekozen voor de remix van het nummer zoals deze ook tijdens de recente editie van Vuur en Licht gepresenteerd werd. Opmerkelijk was dat de originele versie op nummer 4 belandde.

Naast gangbare namen als Billy Joel, Queen en Toto was een van de meest opvallende liedjes in de lijst ‘Het Grote Poellied’ van Saskia Veenswijk. De in Bergen aan Zee woonachtige Aalsmeerse zangeres dook daags voor de uitzending nog snel de studio in om het lied op te nemen. “Er was namelijk nooit eerder een opname van gemaakt,” aldus Veenswijk die op 25 nieuw binnenkwam en pas een kleine twee weken geleden tot haar verrassing te horen kreeg dat ze ‘in de lijst’ stond. “Ik wist niet eens dat er een Aalsmeerse top 100 was dus heb ook niet mijn netwerk aan kunnen spreken. Blijkbaar is Het Grote Poellied onder de Aalsmeerders zo bekend dat mensen eraan dachten bij het stemmen.”

Hoe dan ook moest er op stel en sprong iets bedacht worden om het de luisteraars te laten horen. De optie van een telefonisch optreden werd overwogen maar Saskia besloot toch om het gelijk goed aan te pakken. “Ik heb alles uit mijn handen laten vallen en ben met een team van muzikanten de River Studio in Alkmaar ingedoken om het op te nemen.”

Het resultaat mag er zijn en zal ongetwijfeld nog veel vaker vanaf de draaitafel van het radiostation door de ether en de kabel schallen. Met dank aan zus Monique op percussie, Frank van Iperen op bas, Cees Oud op accordeon en Robert Tuinhof op saxofoon.

Andere ‘lokale’ artiesten in de lijst waren NinaLynn met ‘Spirit Guide’ (34), Merel Meijdam met een cover van ‘Autumn Leaves’ (79) en Little Boogie Boy Hein Meijer met ‘Jukin’ @ the Jukejoint’ (82). De Radio Aalsmeer Top 100 is vorig jaar in het leven geroepen bij het 30-jarig bestaan van de lokale omroep. Wie het heeft gemist kan de volledige uitzending terugluisteren via radioaalsmeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin