Sneeuw gooide roet in eten bij afronding Dreef

Het was een unicum geweest als de asfalteringswerkzaamheden aan Dreef in de Hornmeer al in december 2017 klaar waren geweest. Dat zou twee maanden eerder zijn geweest dan was afgesproken met de gemeente. Het is dat sneeuw roet in het eten gooide, maar anders was het bouwbedrijf dat de klus uitvoert, het inderdaad gelukt. De asfaltmachines en walsen stonden klaar om in actie te gaan, maar het mocht vanwege de winterse buien van half december niet baten. Nu ligt het werk alweer weken stil.

De oorspronkelijke planning was ook dat de ‘nieuwe’ Dreef eind februari weer toegankelijk zou zijn voor verkeer. Dat dit nu toch zo uitpakt, is gewoon een kwestie van pech. Het resultaat is nu wel dat er al weken niets gebeurt, want met asfaltwerk is het gewoon achteraan in de rij aansluiten tot je weer aan de beurt bent.

Onderhoud machines
Projectleider Endlich, whats in a name, vertelt dat de werkzaamheden ook stil zijn gevallen doordat de asfaltmolen op dit moment in onderhoud is. “Het laatste dat we moeten doen aan de Dreef is een deklaag asfalteren dan is het klaar. Door het weer en het onderhoud aan de machines hebben we dit opnieuw in moeten inplannen. Zoals het er nu uitziet gaan we half februari weer aan de slag.”

De oorspronkelijke afgesproken datum van oplevering wordt hiermee alsnog gehaald. Tenminste als het in februari niet gaat sneeuwen natuurlijk. Zodra de deklaag klaar is wordt de bypass afgesloten en is dat weer gewoon een bouwweg. Zoals oorspronkelijk ook was bedoeld.

Tekst Jan Daalman

Foto's: half oktober werd er een weekend lang met man en macht gewerkt omdat de asfaltmachines de maandag erna stonden ingepland. Nu ligt het werk aan de Dreef al een maand stil. Foto's archief AV.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel