Sloophamer in voorgevel Dorpshuis

Dorpshuis ’t Podium aan de Kudelstaartseweg wordt momenteel grondig gerenoveerd. Gisteren werd begonnen aan de voorkant en ook dat wordt rigoureus aangepakt met de sloop van voorgevel en entree. Daarna krijgt het Dorpshuis een compleet nieuw aangezicht. Een grote groep belangstellenden was afgekomen op de sloopwerkzaamheden die met een klein ceremonieel momentje werden gestart. Het was 'gezellig druk' binnen de hekken.

Van binnenuit was er al begonnen met slopen, maar directeur van Stichting Leefomgeving Schiphol Joost Wagemakers, mocht samen met raadslid Eppo Buskermolen met de sloophamer de symbolische klap tegen de buitenmuur geven.

Jan Hoogenbosch, betrokken bij de stuurgroep exploitatie van het Dorpshuis, sprak de aanwezigen nog even kort toe, gevolgd door Joost Wagenmakers namens de SLS.

Subsidie SLS
Stichting Dorpshuis Kudelstaart heeft een subsidie aangevraagd bij Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) om het verouderde pand grondig te renoveren, moderniseren en multifunctioneler te maken. Een lang gekoesterde wens van veel Kudelstaarters. Er is ruim acht ton voor vrijgemaakt.

Joost Wagemakers: “De SLS heeft het project omarmd. Wij zijn van mening dat met het steunen van het Dorpshuis een plek ontstaat waarvan inwoners van Kudelstaart, al dan niet verenigd in sociaal maatschappelijke of culturele verenigingen, op een laagdrempelige manier gebruik kunnen maken.”

Eerste paal
De sloopwerkzaamheden zullen ongeveer een week duren. Dinsdagochtend 19 maart om 10.00 uur zal wethouder Robbert-Jan van Duijn, samen met een afgevaardigde van SLS, de eerste paal slaan voor de renovatie. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De ingrijpende renovatie is eind vorig jaar al van start gegaan, waarbij de achterzijde als eerste werd aangepakt. Nu zijn de voorzijde en de entree aan de beurt en worden de parkeerplaatsen opgeknapt. Hierbij wordt getracht de gebruikers van het gebouw zo min mogelijk last te laten ondervinden.

Op 5 oktober zal de renovatie van Dorpshuis ’t Podium klaar zijn.  

Tekst Ilse Zethof

Foto's: Belangstellende Kudelstaarters waren getuigen van de start van de sloopwerkzaamheden. SLS-directeur Joost Wagemakers (links) en Eppo Buskermolen mochten de eerste symbolische klap geven (foto's Ilse Zethof)

(advertentie)
 


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin