Slecht weer, géén poffertjes: valse start markt

Hoe slecht kun je het als weekmarkt treffen op je nieuwe stek? Een enkele zonnestraaltje piepte af en toe kort door het wolkendek. Verder was het veel regen en vooral een stormachtige wind. Dat was de treurige ambiance van de eerste marktdag op het Praamplein. Sneu was het zeker. De bezoekers lieten het afweten, op de vaste klanten na die weer of geen weer komen. Er ontbraken ook heel wat marktkooplui.

De klanten waren al een paar weken lekker gemaakt met een leuke traktatie op de openingsdag: gratis poffertjes eten. Dat zou op dinsdag 21 oktober de inwijding van de nieuwe marktlocatie luister bijzetten. Maar het weer was zo slecht dat de eigenaar van de poffertjeskraam niet kwam opdagen. Tot ongenoegen van diverse kooplui, die wel gewoon aanwezig waren – ze weten dat het niet alle marktdagen stralend weer is. De bezoekers moesten hun bij de kramen 'verdiende' poffertjesbonnetjes maar bewaren tot volgende week… Dan zal de poffertjesbakker er staan…

Alleen maar beter
De ene koopman vond het vervelend dat de start op het Praamplein zo slecht was. Dat beeld blijft de mensen bij, dacht hij. “We hadden beter dit voorjaar kunnen verhuizen.” Dat is in zijn ogen de perfecte start op een nieuwe plek. Maar alles duurde maar en duurde maar. Ja, dan is het ver in oktober en moet je maar afwachten wat voor weer je krijgt.

Een andere marktondernemer was evenmin blij met de natte, winderige omstandigheden. Maar daar kon nu eenmaal niemand wat aan doen, zo simpel was dat. “Aan de andere kant,” stelde hij monter, “het kan alleen maar beter worden.”

Foto's: impressie van de eerste marktdag gisteren op het Praamplein; ook wethouder Ad Verburg van economische zaken (foto midden rechts) kwam even buurten. (Foto's Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel