Sinterklaas ook in Kudelstaart aangekomen

Een gladde Westeinder en een lekker zonnetje. De juiste ingrediënten voor de Sinterklaasintocht in Kudelstaart. Rond half drie kwam de goedheiligman aan bij de Loswal waar het flink druk was. Jong en oud heetten al zingend de Sint met zijn Pieten welkom. Ook burgemeester Jobke Vonk was erbij en zong vrolijk mee.

Eenmaal aan wal liep hij al handjes schuddend achter drumband Ophelia Aalsmeer aan richting Dorpshuis ’t Podium. Ondertussen deelden de vrolijke Pieten pepernoten uit en namen de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Maar ook de Sint werd veelvuldig gefotografeerd en meerdere selfies werden met hem gemaakt. Hij gaat met zijn tijd mee, want hij wist precies wat het was.

Cadeautjes
De route naar het Dorpshuis was gezellig, want bij de katholieke kerk luidden de klokken als een teken van welkom en halverwege traden zes jonge zangeresjes van muziekschool Spelenderwijs op met gezellige Sinterklaasliedjes.

Kinderen tussen vier en acht jaar mochten met de Sint mee naar binnen, terwijl de ouders een drankje in de bar konden doen of een uurtje naar huis konden. Daar werd er vrolijk gezongen en gedanst voor de Sint en alle kinderen werden verwend met een cadeautje.

Pretpeurders
Vrijwilligers van Carnavalsvereniging De Pretpeurders hebben Sinterklaas geholpen met het regelen van alle cadeautjes en zijn eerder deze week bij alle huizen in Kudelstaart langs geweest met een collecte. Hierdoor was het mogelijk om maar liefst vierhonderd cadeautjes uit te delen. Het is altijd een gokje voor de organisatie hoeveel kinderen er komen. Dit jaar ging het goed en hadden ze ‘slechts’ twintig kleinigheidjes over. 

Foto's: Heel het dorp lijkt uitgelopen te zijn om de Sint welkom te heten. Foto's Jaap Maars (AV) Zie ook de galery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel