Sint zet weer voet aan wal in kletsnat Aalsmeer

Door: Jaap Maars. Sinterklaas heeft weer zijn intrede gedaan in Aalsmeer maar dat ging niet zonder problemen. Aan boord van de stoomboot stond een kist gevuld met gouden munten. Daarop hadden drie Piratenpieten het gemunt die met een sneltreinvaart in hun piratenboot over het water van de Ringvaart scheurden.

Dankzij de twee mannen van de Pietenpolitie, die telkens de verkeerde kant opkeken, konden zij ongehinderd bij de kist komen om een groot deel  van de Spaanse bitcoins buit te maken. De kinderen waren veel alerter en schreeuwden naar de Pietenpolitie dat zij verkeerd bezig waren. Het hielp helaas niet want de boeven waren razendsnel met de buit weer vertrokken over de Ringvaart richting Leimuiden. Koortsachtig overleg volgde tussen de Sint en Hoofdpiet. Er werd toch maar besloten richting molen te wandelen.

Op onverklaarbare wijze waren de boeven daar ook terecht gekomen om het overgebleven geld dat nog in de kist lag te stelen. Zij werden echter betrapt en na een wilde achtervolging boven in de molen ingerekend door de politie. Tot grote vreugde van de kinderen.

Na dit hectische gebeuren kon de Sint met een gerust hart richting raadhuis vertrekken.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Sparnaaij juweliers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin